Logo PKN

Menu

Avondmaal collecte Ghana (7 september) PDF   E-mail
Het Offin Children’s Centre in Offinsu Ghana is sinds 2005 een project dat ondersteund wordt door de diaconie.

Het kindercentrum, een niet overheidsorganisatie, wil wezen en kwetsbare kinderen in de districten Offinso en daarbuiten een standaard huis bieden. Het centrum geeft deze behoeftige kinderen onderwijs en gezondheidszorg, Het bereid de kinderen met goed onderwijs voor op een hernieuwde integratie in de Ghanese gemeenschap.
Het centrum hanteerd hiervoor de volgende stappen:
- Bieden van kwalitatief en gratis onderwijs.
- Kleden van kinderen en het bieden van 3 maaltijden per dag.
- Kinderen enthousiast maken over effectieve participatie in sport en andere buitenschoolse activiteiten.
- Bieden van kwalitatieve en goede gezondheidszorg en het registreren van elk kind bij de nationale ziektekostenverzekering.
- In dienst hebben van zorg moeders om moederlijke liefde, veiligheid en kwaliteit van zorg te geven aan de kinderen en elk kind te respecteren ongeacht geloof, geslacht, afkomst.
- Het ontwikkelen van inkomsten generende projecten teneinde het centrum te ondersteunen
- Ervoor te zorgen dat het centrum een brug vormt om de kwaliteit van leven in de gemeenschappen te waarborgen door het voorzien van veilig drinkwater, gezondheidszorg en onderwijs.

Het centrum heeft de volgende projecten gegenereerd voor extra inkomsten:
a. De gezegend kind school, De school werd opgericht op de voorwaarde dat weeskinderen en kwetsbaren gratis onderwijs krijgen. Op het moment gaan er 500 kinderen naar deze school. Kinderen van buiten het centrum betalen schholgeld.
b. Pluimveebedrijf, momenteel zijn er ongeveer 2000 kippen
c. Bus vervoerproject, het centrum heeft 3 bussen en een vrachtwagen voor eigen gebruik welke ook worden verhuurd.
Het huidige aantal bewoners is gestegen tot 85 kinderen (eind 2013). Hiervan zijn 54 jongens en 31 meisjes. Bovendien zijn er 50 kinderen die momenteel bij hun familie wonen omdat er onvoldoende huisvestingsmogelijkheden zijn op het centrum. Ook deze kinderen krijgen gratis onderwijs, kleding, medische verzorging.

 
< Vorige   Volgende >