Logo PKN

Menu

Avondmaal collecte (16 november) PDF   E-mail
De Lion Heart Foundation is opgericht in april 2006 nadat drie Nederlandse artsen een bezoek hadden gebracht aan het Magbenteh ziekenhuis in Makeni in Sierra Leone.

De drie Nederlandse artsen waren onder de indruk van het ziekenhuis in dit rurale gebied, maar ook geschokt door de armoede van de mensen in Sierra Leone. Terug in Nederland besloten ze de Lion Heart Foundation op te richten om de mensen in Sierra Leone structureel te steunen
De naam Lion Heart Foundation is gekozen om de ‘leeuwenmoed’ te benadrukken, die nodig was om het ziekenhuis te bouwen in een van de armste landen van Afrika, dat totaal was verwoest door de burgeroorlog.
De naam refereert ook aan een bergketen in Sierra Leone, de ‘Lions Mountains’.
De Lion Heart Foundation zet zich ook in voor de strijd tegen Ebola en kwam hiermee recent in het nieuws toen 2 tropenartsen moesten worden terug gehaald naar Nederland ivm een mogelijke besmetting met het Ebola virus. De twee tropenartsen Erdi Huizinga en Nick Zwinkels bleken uiteindelijk niet besmet te zijn.
De opbrengst van de avondmaalscollecte van 16 november  wordt gebruikt om  de de Lion Heart foundation te helpen in de strijd tegen Ebola in Sierra Leone.

 
< Vorige   Volgende >