Logo PKN

Menu

Een geldig plaatsbewijs? PDF   E-mail
Hebt u ,heb jij een geldig plaatsbewijs?


Een bekende vraag voor iedere reiziger per trein, bus, boot of vliegtuig. Zonder geldig plaatsbewijs zijn we zwartrijders.

Jona gaat op reis en zijn reis is een vlucht. Hij moet naar het oosten maar hij vlucht naar het westen want de hem opgegeven opdracht bevalt hem niet. Hij is bang dat zijn nationaliteitsgevoel een deuk zal krijgen en daar past hij voor.
De opdracht van de Here bevalt hem niet: stel je voor dat Ninevé zich bekeert.
Jona onttrekt zich aan zijn opdracht. Hij is een deserteur en scheept  zich in, zo ver mogelijk naar het westen. Daar ziet niemand hem en kan hij zichzelf zijn.

Spoedig heeft hij een schip gevonden en betaalt zijn plaatsbewijs. Het geld heeft hij er graag voor over en nu heeft hij een geldig plaatsbewijs.
Hij wil geen verstekeling zijn, al is hij een vluchteling. Hij kiest een plekje onderin het schip en gaat heerlijk slapen. Wie maakt hem wat nu hij een geldig plaatsbewijs heeft.
Maar wie vlucht van Gods aangezicht kan nergens een geldig plaatsbewijs krijgen, hoeveel geld hij ook neertelt.

Wie voor God weg vlucht moet een nog veel hogere vrachtprijs betalen. Jona’s zender presenteert hem de rekening voor zijn vlucht.
De storm die opsteekt is Gods nota; dat heeft Jona begrepen en hij laat zich in de zee werpen en beseft dat hij toch geen geldig plaatsbewijs had.
Hij zag Gods aangezicht niet maar de Here God zag hem wel. De Here God is nergens te ontgaan of je nu naar het oosten of het westen vlucht of elders, Hij weet je te vinden!

Wie van God wegvlucht en eigen wegen gaat moet dat duur betalen. Soms reeds in dit leven. Maar eenmaal zeker, als de rekening wordt gepresenteerd.
Weet u wat u treffen moet? U hoeft voor dat plaatsbewijs niets te betalen. U kunt uw portemonnee dicht houden, want het plaatsbewijs is gratis. Hoe kan een plaatsbewijs nu gratis zijn?
Jezus Christus heeft op Golgotha de vrachtprijs en  het plaatsbewijs  betaald.
Het kostte Hem Zijn bloed, Zijn leven; de hoogste prijs. Maar nu kunnen de kinderen van Hem de veiligste plek krijgen bij Hem aan boord. “Scheepke onder Jezus’ hoede”
En als er een storm opsteekt, dan is Hij nabij en Hij bewaart dan wonderbaar; dat is bij de prijs inbegrepen.
Hebben we al zo’n geldig plaatsbewijs  ??

W.E.W

 
< Vorige   Volgende >