Logo PKN

Menu

EHBO / BHV ? PDF   E-mail
We kunnen en mogen wekelijks met een grote groep mensen in alle vrijheid de erediensten bijwonen.

Daar mogen we dankbaar voor zijn. Echter, zoals bedrijven verplicht zijn om Bedrijfshulpverleners (BHV-ers)  te hebben, zo zijn wij verplicht om Kerkhulpverleners (KHV’ers) te hebben. 
Deze Kerkhulpverlening valt onder verantwoording van het college van Kerkrentmeesters.
Bent u vanwege uw werk, u bent arts of verpleegkundige, of andere wijze in het bezit van een EHBO of een BHV diploma / certificaat en wilt u uw steentje bijdragen aan de Eredienst, geef u dan op !
De huidige groep Kerkhulpverleners bestaat uit 8 vrijwilligers. Iedere morgendienst zijn er 2 ingeroosterd en voor iedere avonddienst 1.  Het is wenselijk om met een grotere groep vrijwilligers  te kunnen “werken”, dan zijn we minder kwetsbaar en heeft een iedereen maar eens in de zoveel weken  “dienst”. We streven er naar om eens per jaar bij elkaar te komen voor ontmoeting en eventueel noodzakelijke bijscholing.
Indien u als Kerkhulpverlener “dienst” hebt kunt u, zoals u gewend bent, de eredienst bijwonen en op de plaats gaan zitten die u prettig vindt. In geval van calamiteiten staat u paraat. De dienstdoende koster is tijdens de diensten coördinator.
De voornaamste taken van KHV’ers zijn het verlenen van eerste hulp bij ongevallen, het in noodsituaties alarmeren en evacueren van alle mensen in het gebouw, het alarmeren van en samenwerken met de brandweer en andere hulpverleningsorganisaties bij brand, ongeval of andere calamiteiten. Gelukkig is het al weer lang geleden dat we hiermee te maken hebben gehad.
Graag ontvangen wij uw opgave uiterlijk 20 december, dit omdat we het rooster voor 2015 graag willen afronden. Twijfel niet maar geef u op ! Een ieder die zich aanmeldt krijgt persoonlijk bericht.
Opgave kan per e-mail ; Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken of telefonisch : 055-5063401

Namens het college van Kerkrentmeesters,

Dirk van Dijk

 
< Vorige   Volgende >