Logo PKN

Menu

GOD is geen "iets" maar "IEMAND" PDF   E-mail
"Bestaat God eigenlijk wel?" Dat is een vraag waar veel jongeren en ouderen mee zitten.

 We hoeven ons daar niet voor te schamen. Voor velen is het al lang geen vraag meer. Ze doen niet zo moeilijk;
't zal hen een zorg zijn!
Anderen zeggen zonder meer: "God bestaat niet".
Nu zou je kunnen zeggen dat er 2 soorten twijfel zijn omtrent het bestaan van God : de twijfel van een ongelovige  en de twijfel van een gelovige.
Veel ongelovigen twijfelen er aan, of er wel een God is. Zij kennen Hem niet en zijn geneigd te zeggen: "Hij bestaat niet" ... hoewel,… diep in hun hart ...
Als gelovige kan het je ook aanvliegen - vooral als je in de problemen zit ...

Als je Gods nabijheid niet maar juist wel Zijn afwezigheid ervaart: "Zou Hij er wel zijn?"
De boze probeert ons wijs te maken, dat God er niet is ( hij probeert ons trouwens ook wijs te maken dat hij er zélf niet is ) of dat Hij niet om ons geeft ... dat we het bij Hem voorgoed verprutst  hebben, of ...  (ga zo maar door)
Luther schrijft: "De duivel heeft mij vaak zoveel argumenten bijgebracht, dat ik niet meer wist of er een God was of niet."

Nu zijn er veel mensen die zeggen in het bestaan van God te geloven, maar voor wie Hij niet meer is dan een of andere vage macht. Eerder een "iets" dan een "IEMAND".
Maar God is een IEMAND. Hij heeft ook een naam.
Hij heeft Zijn naam bekend gemaakt HERE. Deze naam betekent: Ik zal zijn, die IK zal zijn, of: Ik ben, die IK ben.

Ben jij, die je bent? Ben jij vandaag, die je gisteren was? Zul je morgen zijn, die je vandaag bent?
Kan je naaste voor 100% op je aan? Jij en ik - wij zijn niet, die we zijn; we zijn zo veranderlijk als wat. Vandaag zijn we zus en morgen zo. Wij hebben zo onze stemmingen en buien.

God, de Here, is die Hij is. Hij is vandaag, die Hij gisteren was. En morgen zal Hij zijn, die Hij vandaag is. Hij is onveranderlijk, d.i. absoluut betrouwbaar. Hij is trouw. Vroeger, nu en in de toekomst Dezelfde. We kunnen voor 100% op Hem aan.
Dat Hij onveranderlijk is betekent niet dat Hij een onbewogen God is. Hij is geen God van steen. Maar Hij is een levende God; en Hij heeft een hart. Dat heeft Hij laten zien in Zijn Zoon. We horen Zijn hart kloppen in Zijn Woord. Dat hart klopt ook voor jou!

Jazeker, God bestaat. Hij heeft een hart en een stem. Waar de bijbel opengaat, is Hij aan het Woord.
Ik geloof dat er een God is!
Meer nog: ik geloof in God!
HERE is ZIJN NAAM.

W.E.W

 
< Vorige   Volgende >