Logo PKN

Menu

Open Doors: Vervolgd maar niet vergeten PDF   E-mail
Moge de Heer een burcht zijn voor de verdrukte, een burcht in tijden van nood. Wie Uw naam kent , kan op U vertrouwen, U verlaat niet wie U zoeken Heer. (psalm 9:10,11)

.

Herinnert u zich de landen waaruit de kinderen kwamen voor wie we op de zondag voor de Lijdende Kerk baden?
Misschien neemt u het gebedskaartje regelmatig in de hand om uw gebed voor hen te hervatten. In die landen is het spannend om christen te zijn. Op de avond van gebed werd voor diverse landen waarin vervolging heerst gebeden. Omdat niet iedereen aanwezig kon zijn schrijven we hieronder situaties van personen die ons laten weten ons gebed dringend nodig te hebben. Misschien ziet u/zie jij kans om vanaf je thuisfront voor hen te bidden.
.

Syrië
Sarah woont en werkt in Aleppo, de hoofdstad. Ze reist door gevaarlijk gebied om christenen te helpen. Ze maakt zich met regelmaat zorgen. ‘Nadenken over de toekomst probeer ik te vermijden. Elk moment kan ik doodgaan, ik leef per dag en maak geen plannen. Er waren nachten dat mortieren en bommen over ons huis vlogen. Op die momenten ervaarde ik dat de Here God dichtbij was en ik wist ook zeker dat Hij me niet zou verlaten. Ik hoor bij Syrië maar hoe kan ik, kunnen wij hier overleven? Wilt u  bidden dat ik trouw blijf aan Jezus Christus tot het einde van mijn leven?
.

Irak
Pastor Douglas Bazi overleefde ternauwernood een bomaanslag in Bagdad.
Men hield hem 9 dagen gevangen en mishandelde hem. Sinds 2014 is Douglas verbonden aan de Chaldeeuws-Katholieke kerk in Erbil. Er kwamen 12 – 15.000 vluchtelingen naar deze regio. De tuin van de kerk werd omgebouwd tot vluchtelingenkamp. Hij vraagt ons; ‘Moedig ons aan vol te houden, bid voor ons nu we de wanhoop nabij zijn. We ervaren veel pijn en gaan door moeilijke tijden. De vluchtelingen raakten veel kwijt en families zijn uit elkaar gerukt; hun toekomst is onzeker.
.

India
De 21-jarige Ajay bekeerde zich tot het christendom. Elke keer als hij in de bijbel las, sloeg zijn hindoeïstische vader hem. Op 16-jarige leeftijd dwong zijn vader hem te trouwen meet een hindoe-meisje. Na een paar maanden huwelijk kwam ook zij tot geloof in Jezus Christus. Ajay’s familie wil niets meer met hen te maken hebben. Zijn vier broers maakten zelfs plannen om hem te vermoorden. Van dorpsgenoten hoeven ze ook geen hulp te verwachten. Ajay’s vrouw is niet meer welkom bij de waterput. Er gaat geen dag voorbij zonder moeilijkheden. Toch geeft hij de moed niet op ‘De Here God zegent mij op veel manieren.’
.

Colombia
De 14-jarige Jaïo woont sinds kort in het kinderhuis van Open Doors. Daar wonen kinderen die thuis gevaar lopen omdat hun ouders actief christen zijn. Een vriendje van Jaïo werd ontvoerd. Jaïo zou de volgende zijn, daarom durfde hij niet meer naar school. Ook zijn ouders werden bedreigd. Jaïo wil later pastor worden. ‘Wilt u bidden voor mijn familie? Dat God ons helpt om Hem te blijven dienen tot het moment dat Hij terugkomt of totdat we sterven?’

.

Wees WAKKER en op uw hoede
Voor christenen in de genoemde landen is deze oproep van Petrus een handleiding voor elke dag. Petrus roept op je bewust te zijn van wat er om je heen gebeurt. Dichtbij en op het wereldtoneel. Petrus’oproep geldt voor alle christenen ter wereld.

.

60 jaar Open Doors heeft christenen in de vrije wereld bewust gemaakt dat er een niet-vrij deel van Christus’Kerk op aarde is.
Die beide delen horen bij elkaar. Vormen samen Christus’Kerk.
Wilt u / wil jij  je bewust zijn dat we met elkaar te maken hebben?
Maak dan alsjeblieft werk van gebed en/ of maak een gift over zodat de organisatie christenen in de knel kan blijven helpen in hun moeilijke omstandigheden.
IBAN NL08 INGB 0000 007733

.

De collecte op 31 mei voor lees- en schrijflessen in Pakistan bracht 309,82 euro op.

.

De werkgroep Beekbergen

 
< Vorige   Volgende >