Logo PKN

Menu

Cursus Theologische Vorming Gemeenteleden te Rijssen (22 augustus) PDF   E-mail
Waarom zouden christenen gelijk hebben en moslims niet? Is er iets mis met de Kerk, of de Jehova’s getuigen, we geloven toch allemaal?


Ik geef ieder het zijne, ik leef netjes, maar ik geloof niet in een God, betekent dat volgens jou dat ik verloren ga?

Zomaar een greep uit een veelheid aan vragen die op ons werk, op school of in de buurt op ons af  komen. Wat moeten we erop zeggen? Welke antwoorden geven we?

Herkent u iets van de twijfel of onzekerheid die deze vragen teweeg brengen? En zou u ze graag goed gefundeerd willen beantwoorden of weerleggen? Dan is de cursus Theologische Vorming Gemeenteleden mogelijk wat voor u . Maar ook als u graag uw algemene kennis van de christelijke geloofsleer wilt vergroten, of nadenkt over de vraag hoe we in de geloofsoverdracht naar jongeren  bij hun belevingswereld kunnen aansluiten heeft deze cursus u veel te bieden.

Het betreft hier een cursus van meerdere seizoenen op de zaterdagmorgen, eens per twee weken. De deelnemers komen uit verschillende kerken. De jongste cursist is 18 en de oudste 83 jaar. Sommigen pas belijdenis gedaan, anderen al veel langer geleden en met pensioen.  Het is voor niemand te moeilijk en voor niemand te simpel.

Maar ook wanneer bovenstaande vragen en thema’s bij u geen herkenning oproepen, willen we u  vragen deelname aan deze cursus te overwegen. Wie met de mond belijdt van Christus te zijn, en dit met het hart gelooft, zal die Hem niet met het hoofd beter willen leren kennen?
Wij starten op zaterdag 22 augustus 2015 in Kerkelijk Centrum Sion in Rijssen.

Voor meer informatie over de inhoud van de cursus, de tijdsindeling en de verschillende vakken, kunt u contact opnemen met de cursusleider ds. K.A. Hazeleger, predikant te Ommen. Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken , telefoon 0529-467745. En met de secretaresse Ria Harbers 0548-515929 Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken  
 
G.J. van Putten
PR cursus Theologische Vorming Gemeenteleden Rijssen.

.

PS: Met veel vreugde geef ik al enkele jaren het vak Nieuwe Testament op deze cursus. In een prettige sfeer ontvangen we veel van elkaar en van de bestudering van de Bijbel. Overweeg eens of dit iets voor u/jou is. Van harte uitgenodigd!
AT

 
< Vorige   Volgende >