Logo PKN

Menu

Collecte en ontmoeting bij de koffie: Let's Care (11 oktober) PDF   E-mail
Op zondag 11 oktober is de uitgangscollecte bestemd voor Let’s Care.

De diaconie ondersteunt al enkele jaren het werk van Let’s care. Erna Finkers is op het moment in Nederland en de diaconie heeft haar gevraagd om iets te vertellen over de stichting Let’s Care in Kerkklanken. Op 11 oktober is er koffiedrinken na de ochtenddienst en gelegenheid om Erna Finkers te ontmoeten in het Hooge Pad. 

.

Samen werken aan een mooie wereld                       Stichting Let’s Care (Beekbergen)

.
We creëren met onze gedachten en daden de wereld van morgen. Als je om je heen kijkt in de wereld en je bent niet gelukkig met wat je ziet? Kom in actie en laten we samen de wereld maken die we willen. Graag stel ik mijzelf en de stichting Let’s Care aan u voor en wil ik delen wat we met elkaar bereikt hebben.
Ik ben Erna Vinkers wonende te Beekbergen.
8 jaar geleden werd ik wakker geschud door de Engelen (ja ze bestaan echt )en ben ik in contact gekomen met mijn levensmissie en is hieruit de Stichting Let’s Care ontstaan.  
Al die tijd zijn de engelen niet van mijn zijde geweken en hebben ze me met alles in dit werk geholpen en hebben we al heel veel bereikt. Zonder hen en steun van andere mensen was dat nooit gelukt. Ik wil u als Hervormde gemeente van Beekbergen bij deze van harte bedanken voor de verschillende malen dat u dit werk mede al gesteund heeft.
Op dit moment hebben we sinds 2011 op de Filipijnen de volgende verschillende projecten, met name voor kinderen in moeilijke omstandigheden. “Let’s Care Home for Girls” Een langdurige, tijdelijke opvang voor mishandelde, misbruikte en verwaarloosde meisjes (5 t/m 19 jaar). Zij verblijven 18 maanden in ons rehabilitatieprogramma. Middels een individueel behandelplan hun zelfvertrouwen en eigenwaarde te herstellen en een goede start te geven voor de toekomst. Dit dmv een  holistische aanpak van diverse interventies (als counseling, creatieve therapie, vak training, koken, computerles, naailes, scholing, groepswerk, sport, spel etc.) Na deze 18 maanden komen ze in het 18 maanden durende nazorgtraject waar we hen monitoren en nog ondersteunen in hun scholing. We hebben al 70 meisjes een nieuwe toekomst kunnen geven.
Naast het meisjes programma hebben wij sinds 2012 een tweetal straatjongentjes projecten “Let’s care for the Boy’s”. Dit voor 22 straatjongentjes. Deze jongentjes zijn verwaarloosd, komen uit gebroken, verlaten gezinnen, gaan niet naar school en werken op straat. Naast formele scholing krijgen ze counseling, training, creatieve activiteiten etc. aangeboden, zodat ook zij een gelukkige jeugd kunnen hebben en zich kunnen ontwikkelen als gelukkige mensen met een toekomstperspectief. We hebben al 60 jongentjes kunnen helpen.

In 2014 zijn we gestart met een voorlichtingscampagne ter preventie van kindermisbruik en promotie van kinderrechten. Verder ondersteunen wij sinds 2012 (in samenwerking met een andere Apeldoornse stichting) jaarlijks 130 arme kinderen in hun educatie en tevens hebben wij in 2013 en 2014 1000 families, getroffen door de tyfoon Hai-yan, geholpen (middels bouwmaterialen, boten, vissersnetten, medicijnen etc.) hun leven weer op te bouwen. Ook hebben wij 1600 mensen en kinderen geholpen met oogonderzoek en brillen en tandheelkundige zorg.

Om al onze sociale projecten financieel zelfstandig te maken en te kunnen blijven continueren, richten we ons nu actief op onze inkomsten genererende projecten. Om dit te bewerkstelligen hebben we Let’s Eco Farm opgezet; een ecologische boerderij waar we onze eigen voedingsmiddelen telen om zo gezond te kunnen eten en te besparen op de kosten van voeding. Daarnaast maken we in ons productie en trainingscentrum producten zoals sieraden, zeep, tassen, bamboe etc. Dit zorgt voor inkomsten, werkgelegenheid en trainingsmogelijkheden voor de kinderen en jongeren.
Nieuw is nu ons Werk & Reis programma. Dit houdt in dat mensen, jongeren etc. tegen een vergoeding kunnen komen werken en of reizen en de Filippijnen van binnenuit kunnen ervaren. Mocht u interesse hebben dan kunt u zich aanmelden op de website.

Door het vele negatieve nieuws dat over ons heen komt zouden we haast de hoop en moed verliezen op het bereiken van deze mooie wereld. Maar vooral in deze tijden van chaos moeten we nog meer ons hoofd opheffen en niet buigen voor die krachten die ons in angst en negativiteit willen houden, maar samen ons licht laten stralen in de wereld. We hoeven niet te wachten op Jezus, maar laten wij zelf engelen worden in deze wereld en op deze manier de hemel op aarde creëren. Wij willen graag doorgaan met ons werk en nog meer moois doen op en voor de aarde. Deze prachtige creatie van de schepper. Dit kan alleen met steun van u. We zijn ontzettend blij met financiële giften en nieuwe donateurs en ook met vrijwilligers en bestuursleden zodat we met meer mensen meer kunnen bereiken. U kunt hiervoor kijken op onze website www.letscare.net in onze folder of bellen met mij Erna (06-29035634). Graag beveel ik de eind collecte op 11 oktober van harte bij u aan en ontmoet ik u graag persoonlijk bij het koffiedrinken na de dienst. 

Erna Finkers.

 
< Vorige   Volgende >