Logo PKN

Menu

Collecte Open Doors (15 november) PDF   E-mail
Aanleiding tot het project van Open Doors


Zondagsschoolleiders in deze regio willen kinderen graag bijbels onderwijs geven in hun eigen taal. Helaas zijn er erg weinig christelijke materialen beschikbaar. Wat wel beschikbaar is, is vaak van lage kwaliteit. Bovendien is het verboden voor zondagsschoolleiders om christelijke materialen in bezit te hebben. Christelijke kinderwerk-materialen worden dan ook in andere landen gedrukt en in het geheim verspreid. Veldwerkers van Open Doors ontvangen veel positieve reacties over deze materialen. Zondagsschoolleiders gebruiken de verhalen uit boeken en materialen om met kinderen over de Here God te praten. Er kan niet heel openlijk worden geschreven over de Here God of Jezus Christus. Ook komen principes als eerlijkheid, vriendelijkheid en hulpvaardigheid tijdens de lessen aan bod.

.

Beoogd lange termijn resultaat
Kinderen krijgen bijbels onderwijs in hun eigen taal met behulp van christelijke kinderwerkmaterialen. Mede door de verhalen en platen leren ze de Here Jezus beter kennen. Op termijn kunnen zij als volwassen christenen de lokale kerk versterken.

.

Kosten die begroot zijn
De startdatum van het project is januari 2015.
Oezbekistan  6.817,00   euro
Tadzjikistan  3.750,00   euro
Azerbeidzjan    3.200,00  euro
Totaal             13.767,00  euro

Het gaat om 10.300 stuks christelijke kinderwerkmaterialen.
Gedrukt in het Russisch en diverse lokale talen.

.

Uitdaging
Zondagsscholen zijn in Centraal Azië verboden. Er zijn nauwelijks kinderwerkmaterialen beschikbaar. Ze worden langs verschillende kanalen het land binnengebracht. Vervolgens brengen veldwerkers van Open Doors de materialen in het geheim naar de zondagsscholen en hun -leiders op verschillende locaties. Om veiligheidsredenen is het geven van gedetailleerde informatie over dit project niet mogelijk. ( het OD-magazine van juli/augustus bevatte een artikel over een koerier die  dit doet)

Dit project werd door ons met zorg uitgekozen. We willen graag dat kinderen in deze regio zonder hoop, kennis maken met de Here Jezus. Aansprekende materialen kunnen daarbij helpen. We hopen dat u enthousiast bent over dit project en wilt bijdragen. Daarnaast vragen we uw gebed voor deze regio. Graag en met dank.

.

Aanbevolen door Anne
Wellicht ten overvloede maar toch….
Opgetekend uit de mond van Anne van der Bijl; ‘Het is waar dat ik niet meer kan reizen maar ik kan bidden. Jezus zegt; ‘Ga, maak alle volken tot mijn discipelen. We moeten er dus alles aan doen om anderen te bereiken. Het succes van groepen als al-Qaeda en Taliban toont onze fout om de Grote Opdracht niet te gehoorzamen. Het is tijd dat we dat erkennen, WAKKER worden en verdergaan met onze opdracht!’

.

O.D. werkgroep te Beekbergen

 
< Vorige   Volgende >