Logo PKN

Menu

Vervolg maar niet vergeten: China en Noord-Korea PDF   E-mail
Zijn China en Noord-Korea, door God vergeten regio’s?


Door wat jullie voor ons doen, weten wij dat God bestaat!
Een medewerker van Open Doors Nederland hoorde deze uitspraak van een Noord-Koreaanse gelovige die vanuit dat land  vluchtte naar China om er andere vluchtelingen op te vangen. Open Doors ondersteunt haar daarin.
Als O.D.-ambassadeur hoorde ik deze uitspraak en koppelde daar mijn eigen ervaring aan. Door wat ik hoor over Gods trouw aan zijn kinderen in de vervolgde Kerk besef ik sterker dat God bestaat.
Neem nou China. Hieronder leest u een geloofsavontuur uit de jaren’80. Christenen in dat land waren voorzien van 30.000 bijbels met het Nieuwe Testament. Twintig koeriers droegen in elke hand een koffer van 43 kilo door de douane heen. ‘Operatie hernia’ was een geloofsavontuur. Kort daarop kwam de vervolgvraag; Wij hebben 1 miljoen bijbels nodig. Graag Oude en Nieuwe Testament. Geleverd op 1 plek. Kan dat?

Eén miljoen wonderen!
Zaterdag 26 september vertelde O.D.-werker Paul Estabrooks uit Canada hoe dat destijds in zijn werk ging. Het werd een strikt geheime missie. Zes mannen staken de koppen bij elkaar. Baden om de leiding van de heilige Geest hoe te handelen. Stap voor stap lieten ze zich in hun toewijding leiden  aan de hand van Bijbelwoorden en wat de Geest hen daarover ingaf. Er werd voorzien in een sleepboot die over de woeste oceaan naar het strand van Shantou kon varen. Ook in een barge die de 232 ton zware vracht kon vervoeren en een zeekapitein die God durfde vertrouwen voor dit geheime transport met grote risico’s

God gaat zijn ongekende gang
Op een nacht doet  dit, in het geheim voorbereide, transport het strand in Shantou aan. Daar wachten 1000-den Chinese gelovigen om de handen uit de mouwen te steken en elk waterdicht pak bijbels van 1 ton aan land te brengen, open te knippen en de inhoud op te slaan. Binnen 2 uur is de vracht gelost en kiest het vaartuig weer het ruime sop, alsof er niks is gebeurd. Chinese christenen danken God een nacht lang voor dit hemels brood. Het duurt 5 jaar voor deze bijbels  door het land verspreid zijn. Van één voorganger is bekend dat hij een week lang de tijd nam om de hele bijbel te lezen. Dat deed hij 3 weken na elkaar. Nog nooit had hij Gods complete evangelie tot zijn beschikking. Daarna ging hij op weg om te delen wat hij gelezen had. Door zijn initiatief werden 400.000 Chinezen gewonnen als volgeling van Christus. Toen de man later een studiebijbel kreeg aangeboden in ruil voor zijn ‘waterbijbel’ bleek zijn gehechtheid aan het kostbare exemplaar. Die ‘waterbijbel’ reist nu in de binnenzak van Estabrooks mee over de wereld als bewijs van Gods aanwezigheid in China.

Wees Wakker en volg MIJ.
Deze bijbels met de blijde boodschap hebben het leven van 1000-den Chinezen veranderd. Een groot aantal van hen ontving  visie om de moslimwereld te bereiken. Chinese zendelingen werken momenteel in Bangladesh, Jemen, Egypte en Pakistan. Hieruit blijkt dat de Chinese Kerk klaar is om, door God,  te worden ingezet in deze tijd. Wakker en present!

Over dit en andere wonderen kunnen christenen in landen waar ze vervolgd worden om hun geloof, vertellen.
‘Ik zal er zijn’ sprak God ooit. Hij herriep die woorden nooit. Wie Hem zo vertrouwt zullen de ogen open gaan om te ontdekken.
Door verhalen uit de Vervolgde Kerk besef ik, als ambassadeur,  sterker dat God bestaat! Daarmee wil ik u/jou  bemoedigen. Vanwege Christus’werk in Zijn wereldwijde Kerk.

Namens de werkgroep,
ambassadeur Janny Hekman

.

(het hele verhaal van bovengenoemd ‘project Parel’ werd door Paul Estabrooks opgetekend in het boek ‘Eén miljoen wonderen’.. Het is verkrijgbaar bij Open Doors – kan ook geleend worden bij de werkgroep).

 
< Vorige   Volgende >