Logo PKN

Menu

Vervolgd maar niet vergeten PDF   E-mail
De Ranglijst Christenvervolging 2016 laat zien dat in zeker tien landen sprake is van een heftige toename.


Juist in werelddelen waar de kerk het sterkst groeit, als Afrika en Azië.
De vraag lijkt gerechtvaardigd ons af te vragen in hoeverre wij in het westen opkomen voor gerechtigheid en bescherming voor deze opgejaagde geloofsgenoten. Wij zijn namelijk met elkaar verbonden als leden van één gezin.

.

‘Vrouwen voor vrouwen’
Op de bres voor recht en bescherming
Open Doors spant zich in om vervolgde vrouwen te laten weten dat ze er niet alleen voor staan en hen te versterken door gebed.

.

Niet langer alleen
Deborah Shettima uit Nigeria is één van de vrouwen voor wie gebeden wordt i

In het netwerk van ‘Women to women’ wordt gebedden voor een vrouw iut Nigeria. Haar man en zoon werden doodgeschoten door leden van de gewelddadige groepering Boko Haram. Haar dochters werden ontvoerd. Zij ervaart de kracht van gebed en vertelt hierover.

‘De gebeden geven mij vrede. Eerder wist ik niet waar deze vrede vandaan kwam maar nu wel. God luistert naar zijn volk. Nu ik weet dat er mensen voor mij bidden voel ik me niet langer alleen. Hun liefde houdt mij op de been en geeft me kracht om te leven voor Jezus Christus. De Here God zal iedereen zegenen die voor mij bidt.’

Niet doen alsof het er niet is
Als werkgroep vragen we vrouwen in onze kerkelijke gemeente mee  te bidden voor vrouwen in de Vervolgde Kerk, zodat zij kunnen standhouden.
Geef je mailadres door aan de werkgroep en ontvang 2-maandelijks een aantal gebedspunten. Zo neemt u vanaf uw thuisfront deel aan een wereldwijd netwerk van gebeden.
Laten deze woorden van Debrah u aanmoedigen betrokken te zijn en met haar te geloven in de kracht van gebed voor elkaar.

.

De werkgroep voorziet erin dat zij de gebedspunten naar u doorstuurt.
Stuur je mailadres naar:
Janny Hekman: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
of Karin Haijes: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
< Vorige   Volgende >