Logo PKN

Menu

Uitgangscollecte Noodhulpcluster (27 maart) PDF   E-mail
Hongersnood dreigt voor miljoenen mensen in Afrika.
Door natuurverschijnsel El Niño mislukken de oogsten en ontstaat een levensbedreigende situatie voor miljoenen mensen. 
Het Christelijk Noodhulpcluster (CNC) komt in actie voor de slachtoffers. Help mee!
 
Wat gaat het Christelijk Noodhulpcluster doen?
De leden van het Christelijk Noodhulpcluster (Dorcas, Red een Kind, Tear, Woord en Daad en ZOA) zijn actief in onder andere Ethiopië, Malawi, Oeganda, (Zuid-)Soedan en Zuid-Afrika. Om de kwetsbare bevolking in de getroffen regio’s te ondersteunen, delen ze voedselpakketten uit. Kinderen, zwangere vrouwen, zieken en ouderen hebben hierbij hun speciale aandacht.
Ook zetten ze zich in voor betere toegang tot watervoorzieningen. Ze ondersteunen gezinnen in het kweken van gewassen, bijvoorbeeld met zaaizaad dat beter bestand is tegen de droogte. Kortom, directe noodhulp waarbij we ook de structurele kant van het probleem proberen aan te pakken. Volgens de voorspellingen zijn de gevolgen van El Niño zeker nog tot halverwege 2016 merkbaar. Een zware tijd breekt aan voor de bevolking van Afrika. Voedseltekorten leiden vaak tot gezondheidsproblemen en tot vluchtelingenstromen in de regio.
Het Christelijk Noodhulpcluster komt daarom in actie voor deze kwetsbare naasten in nood en vragen om uw financiële steun voor dit werk.
Mogen ze op uw hulp en uw gebed rekenen? Alvast hartelijk bedankt!
 
< Vorige   Volgende >