Logo PKN

Menu

71 jaar bevrijding (4 mei) PDF   E-mail
Tijdens de Nationale Herdenking herdenken wij allen –burgers en militairen– die

in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, en daarna in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. De herdenking in Beekbergen op woensdag 4 mei begint met een samenkomst in de N.H. Kerk om 18.30 uur aan de Dorpstraat te Beekbergen. Deze herdenkingsdienst wordt geleid door Ds. A.W.J. Theunisse uit Beekbergen. Ook zijn er woorden van de loco-burgemeester van de gemeente Apeldoorn de heer M.J.P. (Mark) Sandmann en vanuit het Bestuur van de Stichting 4 en 5 mei Beekbergen.

Iedereen is van harte welkom om deze herdenkingsbijeenkomst bij te wonen.

De stille tocht naar het monument in het Teixeira de Mattospark start onder de toren van de N.H. kerk, aansluitend aan de bijeenkomst om 19.40 uur.

Aangekomen bij het monument 1940-1945 in het Teixeira de Mattospark aan de Loenenseweg vindt een korte plechtigheid plaats. Na het taptoe-signaal wordt om 20.00 uur 2 minuten stilte in acht genomen. Muzikale medewerking wordt verleend door Harmonieorkest PJB en een leerling van de Openbare Basisschool Beekbergen zal een gedicht voordragen. Daarna wordt de zorg voor het monument ceremonieel overgedragen van groep 8 aan groep 7 van de school.

.

Draag de fakkel: vrijheid geef je door. Met de fakkelcampagne wil het Nationaal Comité 4 en 5 mei zoveel mogelijk mensen enthousiasmeren de fakkel te dragen zowel in aanloop naar als op 4 en 5 mei. De fakkel staat symbool voor herdenken op 4 mei en het vieren van de bevrijding en vrijheid op 5 mei. Door het fakkelspeldje te dragen, laten mensen zien dat ze herdenken en vieren belangrijk vinden. Steeds meer mensen steunen dit initiatief en dragen dan ook dit symbool. De fakkelspeldjes zijn in Beekbergen o.a. te koop bij Blom Schoenen.
 
Vlagprotocol: De Stichting 4 en 5 mei Beekbergen wil u aanmoedigen om op de dagen waarop wordt herdacht en gevierd uw betrokkenheid kenbaar te maken door naast het dragen van een fakkeltje de Nederlandse driekleur te hijsen. 4 mei: in de vooravond van 4 mei hangen in Nederland als blijk van eerbied en respect voor de doden de vlag halfstok van 18.00 uur tot zonsondergang (zonder wimpel). Op 5 mei wordt de vlag in top gehesen tussen zonsopgang en zonsondergang (zonder wimpel).
 
Het Bestuur van de Stichting 4 en 5 mei Beekbergen hoopt u allen op woensdag 4 mei en donderdag 5 mei te mogen verwelkomen in Beekbergen.
.
Meer informatie over herdenken en vieren in Beekbergen kunt u vinden op www.4en5meibeekbergen.nl. En bent u geïnteresseerd in meer informatie dan kunt u zich aanmelden op onze website voor onze nieuwsbrief.
 

 
< Vorige   Volgende >