Logo PKN

Menu

71 De Schuur en .... de eerste indruk mei 2016 PDF   E-mail

“De Schuur en … de eerste indruk.”

Een klasgenoot van mij was chauffeur in het transportbedrijf van zijn vader in De Krim, later Hardenberg . Daar gold de regel: “Je zit als heer achter het stuur.” Vracht geladen, meestal Wavinbuizen naar de havens van Rotterdam, dan overall uit, nette schoenen aan en met een net overhemd, dasje, jasje de weg op met een truck met oplegger. In die tijd nog geen Tom-Tom. Hij presteerde het om midden in een stad op een kruispunt, als hij even de weg niet wist, te stoppen en aan een toevallig passerende politieagent de weg te vragen. Deze ‘heer in het verkeer’ kreeg alle medewerking van ‘blauw op de weg’; zo nodig werd het overige verkeer even stop gezet als hij op de  één of andere manier moest keren.

Ja, de eerste indruk….!

Ander voorbeeld. Voor zijn zwager in het buitenland zou hij diens caravan op Marktplaats verkopen. Geen probleem, gangbaar merk. Toch even eerst zelf inspecteren, want het ding was een paar jaar niet gebruikt. Binnen een wanorde, vloerbedekking nog onder de inloop van een paar jaar terug, wascabine wat groezelig evenals het keukengebeuren. Dan toch maar eerst een schoonmaakbeurt geven vóór een mogelijk geïnteresseerde op komt dagen….

Want ja, de eerste indruk…!

Nog zo iets. Eens ging je voor het eerst naar (mogelijk) je aanstaande schoonouders. Nog eerst even naar de kapper of toch dat matje in je nek lang laten? Broek met vouw en plint of  ‘gewoon’ die spijkerbroek-met-gaten?

Want ja, die eerste indruk….!

En daar is nu net ook het beleid van De Schuur ook op gericht, dat ieder, die binnenkomt, getroffen wordt door die eerste indruk van orde en overzicht. Elke week gaat de stofzuiger er door.  De tent wordt schoon gehouden van vloer tot wat er op de planken ligt.

Want ja, die eerste indruk….!

Maar vóór er iets verkocht kan worden, moet het eerst worden aangeleverd. Dat zijn dan spullen uit woonkamers, kinderkamers, keukens, zolders of waar ook maar vandaan. Soms zelfs dozen, die al een poosje in een schuur hebben gestaan. Vochtig geworden boeken; die we meteen weg kunnen gooien, jammer. En voor de dames, die het binnengekomen spul sorteren, is het soms ook niet leuk opgescheept te worden met andermans rommel, soms zelfs stuk of te vies om aan te pakken! Iedereen heeft thuis toch zijn/haar eigen grijze container? Er wordt heel wat afgepoetst om spullen toch maar toonbaar te maken, en dat is niet echt de bedoeling, want dan heb je ook ongewild een eerste indruk van degene, die die spullen heeft aangeleverd……..! Nee, De Schuur is geen “Aruba” en heeft geen ingebouwde was- en afwasmachine en verder is alles welkom, zeker als dat, eenmaal gesorteerd, meteen in de etalage kan.

Vandaar onze oproep: Kijkt u eerst even zelf met een kritisch oog naar de spullen, die u wilt aanleveren of ze toonbaar zijn, niet stuk en wel schoon……

Want ja, die eerste indruk……!

                                                           Anne Schiebaan

De Schuur, achter Molenvaart 5

Bij fietsknooppunt 93

Donderdags    13.00 tot 16.00 uur

Zaterdags        10.00 tot 15.00 uur

 
< Vorige   Volgende >