Logo PKN

Menu

Open Doors PDF   E-mail
Met het thema ‘ Heel de kerk’ wordt op de komende Open Doors-dag stil gestaan bij de eenheid van de kerk en de zorg voor elkaar.
Het jarenlange geweld in Syrië en Nigeria heeft een enorme impact. Het raakt de kerk keihard. Volwassenen en kinderen zijn getraumatiseerd door wat ze meemaakten.
Pastor Mariam werkt in een Nigeriaanse kerk.Boko Haram vermoordde haar man. Op 5 november vertelt zij op de Open Doors-dag hoe de Here God ondanks alle omstandigheden trouw is en wonderen doet in de kerk.
Pastor Jamal geeft leiding aan een vluchtelingenkerk in Libanon. Hij weet hoe het is om herder te zijn in een gemeente die getraumatiseerd is door de voortslepende oorlog in Syrië. Maar er klinkt ook een boodschap van hoop uit Syrië.
Dominee Ron van der Spoel legt uit wat de Bijbel leert over vervolging. Hoe kunnen wij ons als Nederlandse kerk inzetten voor geloofsgenoten die lijden onder grote druk?
Sinds januari 2016 bidt een groeiende groep vrouwen binnen de hervormde kerk van Beekbergen voor vrouwen in de Vervolgde kerk. Wellicht is 5 november een datum om nader kennis te maken met zussen in het vervolgde deel van Gods gezin? Plaats van kennismaking is de Jaarbeurs in Utrecht. Het programma gedeeltelijk meemaken hoort tot
de mogelijkheden.
Meld je aan via www.opendoors.nl/dag
De O.D.-werkgroep Beekbergen.
 
< Vorige   Volgende >