Logo PKN

Menu

Uitgangscollecte WereldDiaconaat, Nepal (16 oktober) PDF   E-mail
In de afgelegen bergdorpen in Nepal heeft de bevolking moeite om voldoende voedsel te verbouwen. Dorpsbewoners leven van landbouw en veehouderij, maar rondom de bergdorpen is weinig vruchtbare grond.
De bevolking heeft meestal geen toegang tot nieuwe landbouwmethoden. De organisatie ICFON zet zich, met ondersteuning van Kerk in Actie, in voor een betere voedselproductie. Wanneer dorpsbewoners meer voedsel produceren, stijgt hun inkomen.
Op den duur verbeteren hierdoor ook hun levensomstandigheden. De dorpsbewoners krijgen onder andere landbouwtrainingen van ICFON. Daar leren ze hoe ze braakliggende grond weer kunnen bewerken en hoe ze erosie kunnen bestrijden. Ook oefenen ze met nieuwe landbouwmethoden om hun opbrengst te verhogen en leren ze hoe ze hun producten het beste kunnen verkopen op de markt.
Gezinnen kunnen een lening krijgen van 60 euro om een geit aan te schaffen en een training te volgen voor de verzorging. Zo kunnen ze bijvoorbeeld geiten fokken. Dorpsbewoners kunnen zich ook aansluiten bij een spaargroep of een alfabetiseringscursus volgen. Dankzij ICFON ontwikkelen zij niet alleen nieuwe vaardigheden, maar leren ze ook zelf het heft in handen te nemen en ontwikkelen zij zich tot zelfbewuste en krachtige dorpsbewoners.
De collecteopbrengst is bestemd voor ICFON en andere werelddiaconale projecten van Kerk in Actie. Van harte aanbevolen!
 
< Vorige   Volgende >