Logo PKN

Menu

Avondmaalscollecte (6 november) PDF   E-mail
Elk jaar krijgt de werkgroep van de Diaconie de gelegenheid 2 collectedoelen te kiezen.

Daar maken wij in overleg met de organisatie zorgvuldig werk van. In de aanloop naar een avondmaalscollecte in november geven wij u hierbij informatie over onmisbare noodhulp in Syrië.

.

Persoonlijke verhalen
De foto op de brochure laat brandende waxientjes van hoop zien. De jonge Fadi vertelt: ‘ Ik blijf in Syrië omdat God mij deze plek in Aleppo geeft.’  Ranaa vult aan; ‘Mijn mensen hebben mij nodig in deze crisis.’ Deze jongeren weten dat blijven in hun land erg gevaarlijk is omdat ze elke dag getroffen kunnen worden door bommen of raketten. Mariane volgde zelf een training van Open Doors. Samen met anderen die geloven een missie voor hun land te hebben. Zij zegt; ‘ Ik herinner mijzelf  eraan dat een christen niet bang hoeft te zijn voor de dood. Belangrijker is dat ons leven van betekenis is en wij anderen kunnen beïnvloeden.’

.

Hoe kunnen wij helpen?
• financiële steun maakt het opzetten van kleine werkgelegenheidsprojecten mogelijk;
bijv. een bakkerij, naaiatelier of zeepfabriekje;
• aanbieden van traumazorg ondersteunt mensen bij het verder gaan in hun leven;
• gebed van ons helpt hen in het besef dat ze er niet alleen voor staan.

In samenwerking met lokale partnerorganisaties ondersteunt O.D. lokale kerken om voedselpakketten uit te delen aan 11.500 gezinnen. Daarnaast krijgen kinderen en jongeren kleding en schoenen.

Open Doors- werkgroep Beekbergen

 
< Vorige   Volgende >