Logo PKN

Menu

Diensten in het weekend van 6 november PDF   E-mail
Zondag 6 november zal het Heilig Avondmaal bediend en gevierd worden.

We zijn er afgelopen weken verdiept naar toe gegroeid door de prekenserie over deze wonderlijke maaltijd van Gods genade. De bediening zal hier en daar iets anders vorm krijgen, waardoor we proberen tot grotere concentratie te komen op het Woord en het Sacrament en de dienst als geheel iets in te korten. U kunt hierover meer lezen op een andere plaats in het kerkblad.
In de morgendienst willen we stilstaan en stil worden onder de ‘werkelijke aanwezigheid’ van de Here Jezus Christus in het Avondmaal, die wij mogen geloven. Hij zegt ons: ‘Dit IS Mijn lichaam…; Dit IS Mijn bloed…’ Hij komt ons héél nabij. En tegelijk, vreemde spanning: het Avondmaal is ook de maaltijd van het uitzien naar Hem, die níet lichamelijk bij ons is. Hij is opgevaren naar de hemel en wij verwachten Hem in heerlijkheid.
In de avonddienst willen we onze dank bij de Here brengen, zoals Israël de Pesachmaaltijd afsluit met de lofprijzing. In deze dienst willen we onze dankbaarheid spiegelen aan wat Paulus over het Avondmaal schrijft in 1 Korinthe 11: 17-34. Er waren wat dingen in Korinthe die verbeterd konden worden. Was men wel een liefdevolle gemeenschap, waarin je als mens werkelijk kon opademen tussen je broeders en zusters, in de gemeenschap met de Here Jezus? Waarin je kon ‘uitdeuken’ van alle butsen van het leven, zelfs herstellen van ziekten? Wat heeft dit gedeelte ons te zeggen? Daar willen we dieper op ingaan.

.

Uitgangscollecte: Najaarszendingsweek

.

Avondmaalscollecte

.

In de morgendienst is er kinderoppas en kindernevendienst in Het Hoogepad.

.

Klik hiernaast voor informatie van andere diensten.

.

Als u als groep naar de kerk komt, kunt u van tevoren contact opnemen.

.

Zondag, 6 november Beekbergen
10.00 uur Ds. A. Theunisse

19.00 uur Ds. A. Theunisse

.

Zondag, 6 november Zonnehuis
10.30 uur Ds. C.A.J. van Dijk

.

Zaterdag, 5 november Markenhaven
14.30 uur Mevr. ds. L.H. de Bruin

.

Woensdag, 2 november De Vier Dorpen
15.00 uur Ds. J. Lammers

 
< Vorige   Volgende >