Logo PKN

Menu

Collecte Najaarzending (6 november) PDF   E-mail
Uitgangscollecte 6 november: Najaarzending, ‘Geloven in verzoening’, Columbia.
De bevolking in Colombia snakt naar vrede en rust. Al zestig jaar zitten mensen klem tussen de strijdende partijen: guerrillalegers, de overheid, paramilitairen en de drugsmaffia. De Mennonieten-kerk in Colombia (genaamd IMCOL) heeft het project ‘Geloven in verzoening’ opgezet. Inge Landman werkt hier als uitgezonden medewerker namens Kerk in Actie aan mee.
Samen met medewerkers van IMCOL bezoekt Inge groepen mensen die dagelijks te maken hebben met angst en onrecht. Hoe denken zij over vrede en verzoening? Samen bestuderen ze Bijbelteksten rond thema’s als gerechtigheid, waarheid en vergeving. Aan de hand van de methode ‘Bijbellezen met andere ogen’ bespreken ze wat deze teksten te betekenen hebben in het dagelijks leven. Op die manier komen er verhalen naar boven: over wat mensen meemaken, over relaties en over de maatschappij, waarin onderdrukking en geweld zo’n grote rol spelen. Door hierover te praten, kunnen mensen een duidelijk standpunt bepalen.
Veel maatschappelijke organisaties in Colombia pleiten bijvoorbeeld voor het bestraffen van misdaden. Maar in een van de groepen van het IMCOL-project vinden de mensen straf niet het belangrijkst. Zij willen dat de daders hun fouten erkennen, en dat ze eindelijk de eigendomsrechten van hun land krijgen. Inge deelt de verhalen die ze hoort met betrokken kerken in Nederland.
De collecteopbrengst is bestemd voor het project ‘Geloven in verzoening’ en andere zendings-projecten van Kerk in Actie.
 
< Vorige   Volgende >