Logo PKN

Menu

76 De Schuur en ... stof te over nov. 2016 PDF   E-mail
“De Schuur en … stof te over!”

Dit keer was ondergetekende zelf het haasje. Binnen het hele schuurgebeuren zijn er bepaalde regels afgesproken, die voor alle aanleveraars en ook voor de medewerkers zelf gelden. Spullen worden schoon aangeleverd; kleding moet wel gewassen zijn; puzzels compleet, boeken toonbaar, speelgoed heel, etc.
Wijn- en borrelglazen, het liefst glanzend schoon; een volle fles er bij, ook dat zou niet onwelkom zijn. Half vol mag ook; half leeg liever niet….
Maar ik was het haasje. In het schuurtje van een leegstaande woning stonden nog een paar dozen met serviesspullen, waxinelichtjes, een koffiepot en een po van aardenwerk, onbeschadigd en, zo te zien, ongebruikt. En nog zo het één en ander. “Of De Schuur belangstelling had?” Ja, natuurlijk!  Een paar verhuis- en bananendozen vol. Al jaren stonden ze daar op de zandvloer. Veel in kranten verpakt, keurig netjes. Alleen ….. het zand was vochtig, je kon de doos optillen, maar de bodem bleef staan, plus de inhoud. Overpakken, geen probleem. Alles keurig in krantenpapier verpakt, jaren terug. Alleen …. daarmee hadden de muizen feest gevierd! Een feest van papiersnippers en van die kleine zwarte korreltjes, muizenkeutels (en ook grotere, mogelijk van ratten?), ziet u het voor u? Alles onder dank aanvaard en meegenomen, inclusief zand, stof,  snippers en de rest. Thuis eerst aan afvalscheiding gedaan, de zaak schoongespoeld onder de hete kraan en toen tot drie maal toe de afwasmachine gevuld. Alles kwam er blinkend schoon uit; ik zal geen merk vaatwasmiddel noemen. Behalve de bovengenoemde spullen kon een aardig servies naar De Schuur gebracht worden: 12 diepe borden, 12 platte borden, 12 ontbijtbordjes en een mooie juskom, alles met een mooi bloemmotief.
Zo kan er dus heel wat onder het stof (etc.) liggen in hoeken van schuren en zolders. Maar voor ieder, die dan zo iets aanlevert, geldt: eerst een huisvrouwenoog er over en “een vlekje” wegpoetsen!
U ziet het, er is altijd “stof te over” om voor De Schuur iets te schrijven….!
Anne Schiebaan

P.S. De kerstspullen vliegen de deur uit; de tafels worden er niet leger van, want er wordt nog steeds aangevuld vanuit de opslag. Ook voor 5 december ligt er het één en ander. De Pieten zijn nog steeds zwart; Schoorsteenpiet heeft zijn gezicht nog niet laten zien……

“De Schuur”, achter Molenvaart 5, bij fietsknooppunt 93
Donderdag 13.00 ­16.00 uur
Zaterdag 10.00 ­ 15.00 uur
 
< Vorige   Volgende >