Logo PKN

Menu

Open Doors: Wees wakker als Mariam PDF   E-mail
Hoe kostbaar is uw liefde God, daarom schuilen de mensenkinderen in de schaduw van uw vleugels

, psalm 36:8.

Er is veel gaande in de Vervolgde Kerk. Gastsprekers uit dit deel van de kerk vertelden erover op de Open Doors-dag begin november. Neem Mariam uit Nigeria; zij maakte veel mee. Toch vond ze de moed op het podium in Utrecht haar verhaal te vertellen. Vol van geloof en hoop. Stelt u zich eens voor; strijders van Boko Haram vielen twee jaar geleden haar woonplaats binnen.

.

Samen met haar man vluchtte ze maar de strijders blokkeerden hun weg. Voor haar ogen werd haar man doodgeschoten. Door een onverwachte inmenging sprong iemand voor haar op de bres. Hij maakte ruimte en beval haar naar haar woonplaats terug te rijden. Onderweg werd ze overvallen door hevige emoties zodat het besturen van de auto niet goed lukte. Te voet bereikte ze de school van haar kinderen. De realiteit van de dood van haar man en hun vader kwam hard binnen. Ze waren in diepe rouw gedompeld. Op een schuiladres kreeg ze bemoedigend bezoek van medechristenen. Zij baden samen en bemoedigden haar.
Via Open Doors werd traumacounseling voor haar gezin geregeld.  Nu is Mariam pastor van een kerk met ruim 80 leden. Christenen komen terug in het gebied en een aantal moslims bekeerde zich tot het christendom. Een jaar nadat Boko Haram ons aanviel kwamen alle christenen samen. We ervaarden met elkaar dat God de controle heeft, aldus Mariam.

.

Wil jij betrokken zijn?
Veel vrouwen in de Vervolgde Kerk hebben het moeilijk. Sinds januari 2016 ondersteunt een groep vrouwen in Beekbergen hen met gebed. Die steun helpt deze zussen stand te houden op de plek waar zij leven en verantwoordelijkheden dragen voor hun gezinnen en families.

.
Wilt u/jij ook betrokken zijn en meedoen door gebedspunten voor uw rekening te nemen, neem dan contact op met  ons. Wij sturen u/ jou deze punten dan 1x per 2 maanden via de mail, zodat je vanaf je eigen plek kunt deelnemen aan deze kring van gebed in de naam van Jezus Christus!

Namens de O.D.-werkgroep,
Janny Hekman/ Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
< Vorige   Volgende >