Logo PKN

Menu

Diensten van 29 januari PDF   E-mail
Zondag 29 januari wordt het Heilig Avondmaal bediend.

In de morgendienst horen we over de moeder, de broers en zussen van Jezus. Maar tot ieders verrassing gaat het daarbij niet over Jezus’ biologische moeder Maria of over zijn halfbroer Jabobus, maar over de mensen die in een kring om Jezus heen zitten en de wil van God doen (Markus 3: 31-35)!
Het ‘doen van de wil van God’ is ook dat de kerk in alle eeuwen het Avondmaal heeft gevierd. Jezus zei bij zijn heengaan: ‘doet dit tot Mijn gedachtenis, totdat Ik kom’. Heel praktisch en concreet. Begin november mochten we na een aantal themadiensten over het avondmaal een rijke, druk bezochte avondmaalsviering hebben met elkaar. Die lijn willen we graag voortzetten! Als Zijn moeder, Zijn broeders en Zijn zusters rondom Hem – in de gestalte van brood en wijn – aan tafel. Om alles zo ordelijk mogelijk te laten verlopen zullen nog enkele kleine aanpassinkjes worden gedaan ten opzichte van vorige keer. Zo willen we deze keer bijvoorbeeld toch eerst de 2e tafel verlaten en de dienst ‘in de banken’ afsluiten. Laten veranderingen in de vorm ons niet weerhouden om met vreugde aan te gaan. Hij alleen is al onze aandacht en toewijding waard. Want Hij is goed! En Hij schaamt zich niet om ons Zijn broeders en zusters te noemen (Hebr. 2: 11)!

.
In de avonddienst zal de bediening worden voortgezet en willen we de Heer ook danken en prijzen voor Zijn grote genade. We lezen daarbij een aantal gelijkenissen uit Markus 4: 26-34, waaronder die van het mosterdzaadje. Een gelijkenis met bijzonder lange Bijbelse wortels - om in het beeld te blijven. De wortels gaan zelfs terug tot in Daniël!

.

Uitgangscollecte: Onderhoud kerkgebouw

.

In de morgendienst is er kinderoppas en kindernevendienst in Het Hoogepad.

.

Klik hiernaast voor informatie van andere diensten.

.

Als u als groep naar de kerk komt, kunt u van tevoren contact opnemen.

.

Zondag, 29 januari Beekbergen
10.00 uur Ds. A. Theunisse

19.00 uur Ds. A. Theunisse

.

Zondag, 29 januari Zonnnehuis
10.30 uur Ds. C.A.J. van Dijkl

.

Zaterdag, 28 januari Markenhaven
14.30 uur Mevr. ds. A. Melzer

.

Woensdag, 25 januari De Vier Dorpen
15.00 uur Ds. A. Theunisse

 
< Vorige   Volgende >