Logo PKN

Menu

Open Doors PDF   E-mail
Vreemdelingen op de stoep Pastor Jamal krijgt er wekelijks zo niet dagelijks mee te maken; vluchtellingen die bij zijn kerk in het Midden Oosten aankloppen. Hij zegt dat het gaat om grote groepen gelovigen die op zoek zijn naar een veilige plek.
Een andere bril opzetten
Stel ze staan op uw of mijn stoep? Christenen, moslims of andersgelovigen? Pastor Jamal riep vanaf het podium in Utrecht op; ‘ Wees niet bang voor die ‘vreemden’. Kijk niet met de bril van het achtuurjournaal maar met de bril van Gods Koninkrijk.’
Wat zie je dan? verschil in perspectief
Het perspectief verandert opmerkelijk. De Bijbel noemt gelovigen regelmatig vreemdelingen; burgers van een ander koninkrijk. Christenen op aarde hebben een permanente vreemdelingenstatus.
beweeg mee
Wees niet passief! spoort Jamal ons aan. Doe mee en begeef je in de stroom van Gods werk. Jamals kerk in het Midden Oosten is er het voorbeeld van. Syrische vluchtelingen vormen voor zijn kerk geen bedreiging maar een kans; ‘God gaf de wind en wij hesen de zeilen’, sprak hij met overtuiging.
Wij kunnen bidden en geven voor hen die in kampen zitten, opdat zij de hoop niet kwijtraken. Voor de vluchtelingen die hier kwamen mogen wij handen en voeten van jezus Christus zijn. Vreemdelingen voor vreemdelingen.
hoop
Een nieuw jaar ligt voor ons. Laten we de Vervolgde Kerk hoop geven en blijven kijken door de bril van onze eigen vreemdelingenstatus.
Dat besef verbindt in de naam van Jezus Christus.
( tekst naar woorden van O.D.-directeur Ruud Kraan)
De avondmaalscollecte van november, bestemd voor noodhulp aan Syrië, bracht 810,35 euro op.
Euro’s die staan voor hulp en hoop, waarvoor dank!
De O.D.-werkgroep
 
< Vorige   Volgende >