Logo PKN

Menu

79 De Schuur en ... het glas; maart 2017 PDF   E-mail
“De Schuur en …. het  glas.”
Vandaag over precies 4 weken is het zo ver.  Van alles wordt van stal gehaald, waar of  ‘alternatief waar’; tot trollen aan toe. De tweets vliegen je om de oren als het gezang van lentevogels. Alleen bij de vogels zit er geen valse noot bij…..
Wie De Schuur binnenkomt, ziet links een giga hoeveelheid glaswerk staan, van grote pullen tot het kleinste borrelglas. Voor ieders smaak is er keus. Wat past nu bij wie?
De kleinste borrelglazen zijn typisch voor de echte SGP-ers: recht op en neer, puur oude klare, daar is niks mis mee, helder, Bols.
Sherryglazen voor het CDA; en dan voor hele droge sherry, die je tot achter je oren voelt; kijk maar naar de mondhoeken van de heer Buma. Bierglazen, ja voor wie? Dat is niet moeilijk te raden. Dat zijn natuurlijk de mannen en vrouwen van D 66, de nazaten van Hans van Mierlo, die bij de start van D 66 zo’n glas hief met een kraag van twee vingers schuim.
Kleine glaasje kun je ook met wodka vullen. Wie? Typisch voor de SP, die nooit helemaal dat smaakje van de CPN is kwijtgeraakt in de fabrieken van Unox en Organon in Oss .
Misschien heeft De Schuur ook rijnwijnglazen voor Jesse Klaver,  dan kan Groen Links klare wijn schenken in passend groene glazen.
Ook het maatje borrelglas voor de partij DENK, daar past raki in, klein geschonken maar gevaarlijk Turks spul, met anijs gekruid uit de keuken van Erdogan, een mistige trollendrank.
Bierglazen staan er genoeg om de PvdA met een kratje pils te voorzien. Defensie ligt daar zwaar op de maag; een kratje Grolsch-kanon kan het verschil maken.
Champagneglazen staan er in De Schuur niet al te veel, maar net genoeg voor de VVD, welvarend liberaal; voor de minder welvarende liberalen kan er ook gewoon Sekt in.
Jan Roos was ‘stijlloos’ en probeerde bij Buitenhof zijn partijtje mee te blazen, maar hij ging tegenover een slimme dame volledig onderuit, nog net niet onder de tafel. Voor hem een waterglas met ‘plat’ water.
En de dames en heren van de 50+partij? Bowlglazen zijn voor hen prima geschikt; doe er maar een goede maat advocaat in met een toef slagroom. Vergeet het lepeltje niet! Want door goed te roeren, ‘reuring’ heet dat, lukt het hun misschien om die 67 terug te krijgen naar 65 jaar.
Gewone wijnglazen ook voor de CU, Christenunie, voor koele witte wijn, helder en fris en met een eigen smaak.
Met de glazen voor de PVV zit ik in mijn maag. Ik krijg er geen hoogte van waarmee Geert en Fleur willen klinken. Geert bepaalt dat natuurlijk en Fleur slikt dat wel. Maar Geert heeft nog geen keuze gemaakt. In de chaos van het Witte Huis heeft Trump nog nooit laten zien wat zijn voorkeursdrankje is. Geert Wilders heeft dus hiervoor nog geen dictaat gegeven. Vermoedelijk iets gedistilleerd en dan vast en zeker   binnenlands gedistilleerd…..
Je kunt in De Schuur ook even verder doorlopen; daar vind je dan de koffiekopjes, wat verschillend van elkaar in vorm en kleur. Een bakkie troost, een bakkie pleur (geen pleur-op!) voor elk politiek dier.
Ja, zo is zelfs De Schuur te zien tegen een politieke achtergrond, alleen…. het is afspraak om aan de koffietafel-met-terrasverwarming (Gronings gas?) het daar nooit over politiek te hebben. Geen gedonder in de glazen! Dus dan maar in alle stilte koffie / thee drinken? Nee hoor, er zijn topics genoeg om het daar gezellig over te hebben en het gemoedelijk te houden bij een kop koffie of een glas thee!
Anne Schiebaan
De Schuur, achter Molenvaart 5, Lieren
Donderdag 13.00 tot 16.00 uur
Zaterdag 10.00 tot 15.00 uur

 
< Vorige   Volgende >