Logo PKN

Menu

Open Doors PDF   E-mail
Kleinen en kwetsbaren in de kring
Waakt ervoor ook maar een van deze geringen te verachten. Want Ik zeg jullie; hun engelen in de hemel aanschouwen onophoudelijk het gelaat van mijn hemelse Vader Matt. 18:10
Als Jezus deze woorden uitspreekt tegen zijn leerlingen verwijst Hij naar kinderen in hun omgeving. Over wie hen schade toebrengt spreekt de Heer geen kinderachtige woorden (18:6)
Anno 2017
Sinds een jaar wordt door een groep vrouwen in Beekbergen ondersteunend gebeden voor vrouwen in de Vervolgde Kerk. Vanuit diverse landen komen verhalen die laten weten waar de moeiten en zorgen zitten. Zo kregen de namen van Deborah uit Nigeria, Bisa uit Somalië en Chantan uit India een gezicht. Hoe zit het met hun kinderen? Ook zij gaan door lijden en emoties heen. Hun moeders proberen zo goed mogelijk naast hen te staan maar wat doet hun ontvoering bijv. met de tientallen meisjes uit Chibok in Nigeria of met Tabitah (12) en Sarah(14) nu ze hun moeder Deborah al meer dan 4 jaar niet hebben gezien en hun vader omgekomen is?
Wat doet de moord op een vader met de zonen van hun alleenstaande moeder? Je kunt je voorstellen dat emoties als boosheid en wraak/agressie zomaar bovenaan komen te liggen. Hoe vergaat het de kleine boys van de Oeigoer Alimjan Yimiti die sinds de verbanning van hun vader naar een werkkamp, het tot 2024 alleen met de aan-dacht van hun moeder Gulnur moeten doen? En hoe redden de dochters van Asia Bibi het nu hun moeder al bijna 9 jaar in een Pakistaanse dodencel zit en de meisjes en hun vader blijvend moeten onderduiken omdat bedreiging ook hun deel is?
Op de bres?
De zorg van de organisatie gaat uit naar het hele gezin dat achterblijft maar wij kunnen, horend bij Christus’ gezin, in onze gebeden naast de moeder ook de kinderen de aandacht geven die ze nodig hebben. Opdat in hun leven geloofsmoed kan groeien en zij winnen aan liefde voor en vertrouwen op de hemelse Vader wier aandacht op hen gericht is. Opdat onze gebeden verhoord kunnen worden vanwege de Zoon van die Vader.
Ter herinnering
Zaterdag 4 maart organiseert de organisatie een ‘Women to women-dag’ in De Basiliek in Veenendaal. De toegang is gratis. Opgave is vereist. Dat kan via de website.
Van harte uitgenodigd.
De O.D.-werkgroep
 
< Vorige   Volgende >