Logo PKN

Menu

De Kerknieuws van 12-03-2017 jaargang 13 nr 11 PDF   E-mail
In de nieuwe Kerknieuws o.a. informatie over de collectebestemming en een speciale zondagmiddagsamenkomst.

De Protestantse gemeente van Lieren-Beekbergen, Lierderstraat 07 te Lieren

Zondag 12 maart10.00 uurvoorgangerds. L.H. Rouendal uit Lunteren
pianistBob Fillekes
koffieschenkersTineke van der Schoor & Hannie van de Beek
de bloemen gaan naarzr. van de Beek van de Koningspage
Zondag 19 maart10.00 uurvoorgangerds. A.P. de Graaf, maaltijd van de Heer
organistHenk Mulder
koffieschenkersAnne & Corrie Schiebaan

Jarig

Morgen, maandag 13 maart, is zr. van de Beek van de Koningspage jarig. We willen u hiermee van harte feliciteren, en wensen u Gods zegen voor het nieuwe levensjaar toe.

Beste mensen

Via deze weg willen wij iedereen bedanken voor de felicitaties en kaarten, die we rond onze 25-jarige huwelijksdag ontvingen. Fijn om te ervaren! Ook zijn we blij met het prachtige bloemstuk, dat we vorige week vanuit de kerk ontvingen. Mooi om op deze manier samen gemeente te zijn.

Hartelijke groet, Kees & Henny Griesdoorn.

Overdenking

Zie de papieren Kerknieuws.

Bloemen

Op de 2e zondag van de 40-dagentijd zijn er ontmoetingen op de berg. Mozes ontvangt de 10 leefregels. Jezus gaat met 3 van zijn leerlingen de berg op. Op de berg is er een bijzondere ervaring en ontmoeting, die ze vasthouden willen. In de schikking zien we de witte amaryllis als beeld daarvan. De paarse bloemen staan voor bezinning.

Wat er op de berg gezien is, is niet vast te houden, maar wel in het denken en doen mee te nemen. Sta in je kracht met regels ten leven en hemels licht, dat er soms zomaar even zijn kan. Herinnering, die blijft, en vreugde geeft. Sta in je kracht.

De 1e collecte van vandaag

In Guatemala is veel criminaliteit en corruptie. Conflicten worden vaak met geweld opgelost. Daarnaast is de sociale en economische ongelijkheid groot. Red Paz is een partnerorganisatie van KerkinActie, en zet zich voor een vreedzame samenleving in Guatemala in. Dit doet zij door het geven van cursussen aan mensen, die conflictsituaties binnen gezinnen, gemeenschappen en kerken oplossen willen. Het cursusaanbod bestaat uit ‘conflict oplossen’, ‘goed burgerschap’, ‘mensenrechten’ en ‘spiritualiteit’. Bij alle cursussen is de bijbel een belangrijke inspiratiebron. Na het volgen van een cursus zijn de cursisten in staat om conflicten in de samenleving en de oorzaken daarvan te herkennen, en hierop passend te reageren. Voor € 94,- volgt één cursist een training conflict oplossen.

Uw collectebijdrage maakt het mogelijk, dat mensen zich voor een vreedzame situatie in hun land inzetten kunnen. Doet u ook mee?

De diakenen.

Italiaans eten

Komende zaterdagavond 18 maart openen de jongeren van de aankomende jongerenreis in het Hoogepad hun 1e Italiaanse buffet. Vanaf 17.30 uur bent u van harte welkom om van al onze vers bereide gerechten genieten te komen. Ja, u leest het goed: vers bereid. Anders dan andere jaren zullen de jongeren de gerechten niet van thuis meenemen, maar worden de gerechten in de middag door hen zelf bereid. Een extra uitdaging! Wat kunt u zoal verwachten? Als voorgerecht kunt u uit een tomatensoep of een lenteminestronesoep kiezen. De koude gerechten tijdens het buffet zijn o.a. crostini’s, torchietti en een pastasalade. De warme gerechten zijn verschillende soorten pasta’s met verschillende soorten Italiaanse sauzen en lasagne. Als dessert krijgt u de keuze uit een overheerlijke panna cotta of tiramisu! Als het water u nu al in de mond loopt, geef u dan vóór 15 maart via Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken of via Gerda Ooms (055-5061651) op. Wij hebben veel zin erin, dus we hopen u ook! Inloop is vanaf 17.00 uur, we starten om 17.30 uur. De prijs van het buffet is €12,50 voor een volwassene, en € 5,- voor een kind tot 12 jaar.

De schilder en de liefde

Volgende week zondag 19 maart a.s. om 15.00 uur zal in onze kerk een muzikale raamvertelling ‘De schilder en de liefde’ door Frans Ort i.s.m. Choral o.l.v. Henk Ruiter zijn.

Choral is een groep zangers en zangeressen, die al meer dan 20 jaar een repertoire met overwegend Nederlandstalige muziek, meestal eigengemaakte teksten en composities, ten gehore brengt. Er is veel aandacht voor de kwaliteit van de zangstemmen. Landelijke bekendheid, ook met name dankzij de NCRV, kregen ze met hun optredens ‘Maskers’, ‘Spiegels’ en ‘Ontmoeting’. De laatste jaren was de groep bij de EO in het programma ‘Nederland zingt’ regelmatig te gast.

Voor ons treden ze zondagmiddag 19 maart op met de raamvoorstelling over de schilder Chagall, wiens schilderij deze middag ook te zien is. We zien in zijn werk het enorme positivisme, de geweldige kleuren rood, geel, groen en blauw. Het tintelt op het doek.

Thema van het schilderij is dan ook de liefde, zoals die in het bijbelboek Hooglied onder woorden gebracht wordt, en wat door de vocalgroep Choral bezongen wordt: vreugde, verdriet, eenzaamheid, maar bovenal tintelend plezier!

Het wordt een voorstelling, die u eigenlijk niet missen mag, en die nog lang in uw herinnering blijven zal. Wilt u alvast een voorproefje van deze bijzondere middag? Ga dan naar www.vocalgroepchoral.nl.

Er zijn geen entreekosten. Wel zal er een schaalcollecte zijn om de onkosten te dekken. Met vriendelijke groeten namens de Werkgroep ZWO Beekbergen/Lieren:

Ans, Zwanette, Femmy, Gerda & Anthoinette.

De Kerknieuws 10 jaar geleden

Niet alleen in de aankomende week, maar ook 10 jaar geleden was er de gelegenheid om in onze kerk een politieke stem uit te brengen. Doordat dan het gehele dorp Lieren bij ons in de kerk komt, was er 10 jaar geleden de idee om de stemmer meteen eens ons kerkgebouw te laten zien:

U kent vast wel de reclame over de verbinding tussen het stemmen op TV via SMS en de provinciale verkiezingen van 07 maart. Met het Trefpunt bieden wij als kerk ‘onderdak aan stemmers’. Een mooie gelegenheid om als gemeente gastvrij naar buiten te treden door bijv. een kopje koffie/thee aan te bieden.

U lust graag een bakkie? Schenk mee: dan komt de stemming er vast goed in!

(Kerknieuws van 04-03-2007)

Vanuit de gemeente

Inmiddels is br. Rozendaal van de Evert Jan Boksweg enkele weken met de speciale zuurstofbehandeling in het ziekenhuis van Arnhem bezig. Eerder dan verwacht is er reeds vooruitgang te bemerken. Daarvoor is hij en zijn vrouw erg dankbaar. We hopen van harte met hen mee, dat de komende weken deze weg van verbetering verdere vormen verkrijgen zal.

Ds. A.P. de Graaf.

 
< Vorige   Volgende >