Logo PKN

Menu

De Kerknieuws van 19-03-2017 jaargang 13 nr 12 PDF   E-mail
In de nieuwe Kerknieuws o.a. informatie over de betekenis van de bloemen en een middagsamenkomst.

De Protestantse gemeente van Lieren-Beekbergen, Lierderstraat 07 te Lieren

Zondag 19 maart10.00 uurvoorgangerds. A.P. de Graaf, maaltijd van de Heer
organistHenk Mulder
koffieschenkersDik & Gerda van den Beld
de bloemen gaan naarzr. Assies van de Dorpstraat
Zondag 26 maart10.00 uurvoorgangerds. C.L Glastra uit Warnsveld
organistWillem Kroon
koffieschenkersHannie van de Beek & Tineke van der Schoor

Jarig

Morgen, maandag 20 maart, is br. Boks van de Lierderstraat jarig, en komende vrijdag 24 maart zijn zowel zr. Assies van de Dorpstraat als br. Tinholt van de Arnhemseweg jarig. We willen als gemeente u allen hiermee van harte feliciteren, en wensen u met allen, die u dierbaar zijn, een gezegend nieuw levensjaar toe.

Gebed

Zie de papieren Kerknieuws.

Bloemen

Op deze 3e zondag horen we over een Samaritaanse vrouw bij de Jacobsbron. In haar ontmoeting met Jezus vindt zij het levende water.

In de schikking zien we het water, waaruit het groen van het doorgaande leven opkomt. De kronkelende takken vertellen over het leven, dat niet recht verloopt. De 7 rozen staan voor de volheid van de liefde, die Jezus geeft. Nieuw leven, dat vrucht geeft.

Sta in je kracht, neem van het levende water, dat geboden wordt. Levenskracht gegeven uit liefde, die opricht om in je kracht te staan.

De 1e collecte van vandaag

In Moldavië wonen veel ouderen in zwaar verwaarloosde huizen zonder sanitaire voorzieningen en zonder aansluiting op de waterleiding. Met een pensioen van nog geen € 20,- per maand kunnen zij de minimale maandelijkse lasten, zoals verwarming en medicijnen, niet betalen. Daarnaast leven zij vaak in een sociaal isolement. De Bethania Christian Relief Association (Bethania), partner van KerkinActie, zet zich in om het leven van ouderen in Moldavië te verbeteren. Zo realiseerde zij een dagcentrum voor ouderen. Daar ontmoeten ouderen elkaar, nemen aan diverse activiteiten deel, en volgen bijbelstudies. Zo hebben de ouderen een plek, waar ze samenkomen om iets te ondernemen.

Voor ouderen, die niet naar het centrum komen kunnen, heeft Bethania een ‘tafeltje-dekje’ service. Op die manier krijgen zij een gezonde en voedzame maaltijd thuis, en voelen door dit dagelijkse bezoek zich minder eenzaam. Voor € 10,- kan één oudere 13x een maaltijd eten in het dagcentrum of via de ‘tafeltje-dekje’ service.

Uw gift maakt het mogelijk, dat deze ouderen zich minder eenzaam voelen, een gezonde en voedzame maaltijd eten kunnen, en de zorg krijgen, die zij nodig hebben. Doet u ook mee?

De diakenen.

De schilder en de liefde

Deze zondagmiddag 19 maart a.s. om 15.00 uur zal in onze kerk een muzikale raamvertelling ‘De schilder en de liefde’ door Frans Ort i.s.m. Choral o.l.v. Henk Ruiter zijn.

Choral is een groep zangers en zangeressen, die al meer dan 20 jaar een repertoire met overwegend Nederlandstalige muziek, meestal eigengemaakte teksten en composities, ten gehore brengt. Er is veel aandacht voor de kwaliteit van de zangstemmen. Landelijke bekendheid, ook met name dankzij de NCRV, kregen ze met hun optredens ‘Maskers’, ‘Spiegels’ en ‘Ontmoeting’. De laatste jaren was de groep bij de EO in het programma ‘Nederland zingt’ regelmatig te gast.

Voor ons treden deze zondagmiddag op met de raamvoorstelling over de schilder Chagall, wiens schilderij deze middag ook te zien is. We zien in zijn werk het enorme positivisme, de geweldige kleuren rood, geel, groen en blauw. Het tintelt op het doek.

Thema van het schilderij is dan ook de liefde, zoals die in het bijbelboek Hooglied onder woorden gebracht wordt, en wat door de vocalgroep Choral bezongen wordt: vreugde, verdriet, eenzaamheid, maar bovenal tintelend plezier!

Het wordt een voorstelling, die u eigenlijk niet missen mag, en die nog lang in uw herinnering blijven zal. Wilt u alvast een voorproefje van deze bijzondere middag? Ga dan naar www.vocalgroepchoral.nl.

Er zijn geen entreekosten. Wel zal er een schaalcollecte zijn om de onkosten te dekken. Met vriendelijke groeten namens de Werkgroep ZWO Beekbergen/Lieren:

Ans, Zwanette, Femmy, Gerda & Anthoinette.

Rol van getrouwde mannen bespreken

Vooral waar een tekort aan priesters is, zou dat het overwegen waard zijn, zegt de paus in een vraaggesprek met het Duitse weekblad Die Zeit.

“We moeten erover nadenken, of ‘Viri probati’ een mogelijkheid zijn. Dan moeten we ook bepalen, welke taken ze overnemen zouden kunnen, bijvoorbeeld in ver weg gelegen parochies.” Viri Probati zijn mannen, die getrouwd zijn, en volgens de rooms-katholieke regels een voorbeeldig leven leiden.

Het opheffen van het celibaat is geen oplossing, benadrukt Franciscus tegenover het Duitse blad. “Het gaat in de kerk erom om op het juiste ogenblik op te merken, wat de Heilige Geest verlangt. Daarom zeg ik: over de Viri probati denken we verder na.”

De paus heeft al eerder gezegd, dat de rooms-katholieke kerk bespreken moet, welke rol getrouwde mannen krijgen kunnen. De paus mag dan de deur voor getrouwde mannen op een kiertje zetten, voor vrouwen blijven kerkelijke functies uitgesloten, wat de kerkleider betreft.

Trouw.nl, 10-03-2017.

Kerkdienst

Deze morgen vieren we de maaltijd van de Heer. We lezen in de bijbel de woorden van Joh. 4:31-42. In de gesprekken van de Here Jezus met Zijn leerlingen gaat het nogal eens mis: een verwarring van woorden. Welke diepere laag ligt daarin opgesloten? We denken erover na.

De Kerknieuws van volgende week

De aankomende week heb ik een vakantieweek. Om die reden zal volgende week onze scriba Henny de Kerknieuws maken. Een ieder kan eventuele kopij via Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken naar haar toezenden.

Ds. A.P. de Graaf.

 
< Vorige   Volgende >