Logo PKN

Menu

Open Doors - Als een bloem in de modder PDF   E-mail
Één op de elf christenen wordt vervolgd.

Maar het gaat niet om getallen. Een vervolgde christen heeft een gezicht.
(Ruud Kraan O.D.-directeur Nederland)

Ergens in de Hoorn van Afrika woont Bisa. Haar situatie is niet rooskleurig. Christen-zijn valt in haar context absoluut niet mee.
Bisa straalt dan ook vermoeidheid en verdriet uit. Op haar 16e trouwde ze met Adam en samen kregen ze vijf kinderen. Ze waren arm en het leven was hard. Ze leefden als volgelingen van Jezus. De ziekte TBC sloeg toe in hun leven. Bisa bleef twaalf jaar lang ziek. Haar man zorgde goed voor haar en uiteindelijk verbeterde Bisa’s gezondheid. Waar toverdokters het voor het zeggen hadden groeide de kerk in hun omgeving. Echter, Adam werd vermoord door animisten. Over Bisa spraken zij vervloekingen uit. Ook haar wilden ze dood hebben. Maar ze leeft! Haar grootste verlangen is om het Licht van Jezus in haar omgeving te verspreiden. Dat veroorzaakt strijd. Haar zoon is vol haat tegen de moordenaar van zijn vader en er is ook strijd om levensonderhoud en gezondheid. Desondanks is Bisa dankbaar. Ze zegt; ‘ Ik ben een bloem die uit de modder is gegroeid. Ik bid dat ik groei tot vreugde van mijn Schepper die zich over mij ontfermt. Ik bid dat anderen zich mogen voeden met wat ik door Gods genade te bieden heb.’

Meer horen en zien?
Voor woensdagmorgen 5 april nodigden we een spreekster uit die meer vertelt over het werk onder vrouwen in de Vervolgde Kerk. Van 10.00 – 11.30 uur ben je welkom in Het Hoogepad. Vanaf even over half tien ontvangen we je met koffie en thee. Er is een boekentafel, waarop ook sieraden en sjaals uit bijv. India te koop zijn. 
Daarmee worden projecten van werk onder vrouwen ondersteund.Tijdens deze presentatie is er kinderopvang. We vinden het fijn u/jou daar te zien.

Namens de Open Doors-werkgroep;
Karin Haijes en Janny Hekman

 
< Vorige   Volgende >