Logo PKN

Menu

De Kerknieuws van 02-04-2017 jaargang 13 nr 14 PDF   E-mail
In de nieuwe Kerknieuws o.a. informatie over de Witte donderdag in het Zonnehuis en het jaarlijkse uitje.

De Protestantse gemeente van Lieren-Beekbergen, Lierderstraat 07 te Lieren

Zondag 02 april 201710.00 uurvoorgangerds. A.P. de Graaf
organistHenk Mulder
koffieschenkerswijk 05
de bloemen gaan naarzr. Brink van de Dorpstraat 193
Zondag 09 april 201710.00 uurvoorgangerds. J Eldering uit Vaassen, Palmzondag
organistWillem Kroon
koffieschenkersReinoud & Zwanette Roukema
Donderdag 13 april19.30 uurvoorgangerds. A.P. de Graaf, Witte Donderdag, maaltijd van de Heer
organistHennita van der Zee
Vrijdag 14 april19.30 uurvoorgangerds. A.P. de Graaf, Goede Vrijdag
pianistBob Fillekes
Zaterdag 15 april21.30 uurvoorgangerds. A.P. de Graaf, Stille Zaterdag
organistWillem Kroon

Jarig

Vandaag, zondag 02 april, is br. Schiebaan van het Engeland jarig, morgen, maandag 03 april is br. Akkerhuis van de Keizersmantel jarig, en de dag daarna, dinsdag 04 april is br. van den Beld van de Lierderstraat jarig. We willen u allen samen met uw echtgenoten hiermee van harte feliciteren, en wensen u een fijne dag en Gods zegen voor het nieuwe levensjaar toe.

Bedankt

Recent is fam. Bak enkele weken naar Gambia geweest. Zij hebben daar aan de Faith Healing Bible Church gaven namens onze gemeente overhandigt. Ds. Kanu, die aan deze gemeente verbonden is, heeft een bedankbrief geschreven. Hier enkele punten uit zijn Engelse brief. Er is dankbaarheid voor het geld, dat geschonken is, om te helpen om de school verder op te bouwen. Giften en collectes hebben tezamen € 1400,- opgebracht. Ook waren er geschonken kleren, die onder de kinderen verdeeld zijn.

Wie voor de gehele brief belangstelling heeft: deze ligt komende zondagmorgen in de kerkenraadskamer.

Veertigdagentijd: Sterk en dapper

We hebben de afgelopen weken verschillende acties gehad. Er zijn al een aantal collectes voor binnen en buitenlandse projecten geweest. Soms spreekt het een wat meer dan het ander aan. Toch zijn er mooie bedragen binnengekomen. Dat is fijn om te zien. Voor wie een spaardoosje heeft, is er de mogelijkheid om dit 16 april bij de diaconie in te leveren.

Er was een grote opkomst voor de voorstelling van Vocal Corall, en velen hebben ervan genoten. Met de opbrengst van de schaalcollecte en een gift van de Schuur kunnen we de voorstelling volledig betalen. Daarvoor zijn we dankbaar.

Op Paasmorgen willen we traditiegetrouw weer met een ontbijt in het Trefpunt beginnen. Voor nieuwe bezoekers: broodje, eitje, jus d’orange, koffie, thee, paasbrood en nog meer lekkers. Er hangt een inschrijflijst voorin de kerk. Voor de kosten is er een schaalcollecte.

Namens de Werkgroep ZWO: Zwanette, Femmy & Ans.

Gebed

Ga met ons, God, de lange weg van onmacht en verdriet naar kracht en opstanding. Ga met ons die weg, die over sterven heen naar onaantastbaar leven voert. Duld onze vragen. Erken ons verdriet. Verzacht, wat zo pijn doet, en laat er ook licht zijn. Blaas de gloed van verlangen weer aan. Dat er een morgen komt, die ons optilt. Dat er een avond van vervulling, van eeuwig weerzien, en met allen thuis zijn, is.

Kris Gelaude, Femmy , Voor wie bidden wil.

Bloemen

Op deze 5e zondag van de 40-dagentijd horen we van Ezechiël over het visioen van de dorre doodsbeenderen. Johannes vertelt over de zieke Lazarus. In de schikking zien we de bloemen tussen de dorre takken, die vanuit de verschillende windrichtingen gestoken zijn. Gods Geest blaast leven in wat dor en doods lijkt. Sta in die kracht. Zie, hoe, wat dor is en dood lijkt, tot leven komt. Sta op, Gods levensgeest blaast kracht in.

De 1e collecte van vandaag

Vrygrond is een arme gemeenschap in Kaapstad, waar criminaliteit, misbruik en bendes aan de orde van de dag zijn. Daarnaast is de werkloosheid hoog.

De Sozo Foundation (SOZO) is een Zuid-Afrikaanse partnerorganisatie van KerkinActie. Ze is in Vrygrond gevestigd, en ondersteunt de jongeren in hun ontwikkeling. SOZO wil jongeren een veilige en inspirerende basis bieden, waar zij het beste uit zichzelf halen kunnen. Dit doet zij door het geven van (vak)trainingen, workshops en het aanbieden van stageplaatsen. Deze stage kan bij Sozo plaatsvinden, maar ook bij een van de organisaties, binnen of buiten Vrygrond, waarmee Sozo samenwerkt.

Voor € 20,- volgt één jongere een workshop algemene vaardigheden. Uw bijdrage aan de collecte maakt het mogelijk, dat jongeren in Vrygrond (vak)trainingen volgen kunnen, en daarmee hun welzijn en de kans op het vinden van een baan vergroten. Doet u ook mee?

De diakenen.

Witte Donderdag in het Zonnehuis

De dienst op Witte Donderdag 13 april in het Zonnehuis is om 10.30 uur i.p.v. 18.30 uur. Dit is i.v.m. met vermoeidheid van de bewoners:

Hanny van de Beek

Jaarlijks uitje

Op 09 mei hebben we voor iedereen, die mee wil, ons jaarlijks uitje geplant! Dit keer gaan we naar Garderen. We beginnen in het Trefpunt om 12.30 uur met koffie en een plakje cake. We vragen een eigen bijdrage van € 12,50 per persoon. Wij willen zoveel mogelijk met eigen vervoer vertrekken. Wie rijden wil en kan, mag dit aan Rina doorgeven. Om ongeveer 17.00 uur hopen we bij het Trefpunt weer terug te zijn, waar u een hapje, een drankje en soep aangeboden wordt. Als u het leuk vindt om mee te gaan, kunt u zich bij Rina Hoiting, Dorpstraat 114, telefoon 0555064597 of 0620857358, e-mailadres Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken opgeven.

De diaconie.

De Kerknieuws 10 jaar geleden

Inmiddels hebben we al weer jarenlang het Nieuwe liedboek in gebruik. Het kwam in 2013 uit. De plannen om die te gaan maken dateren van 10 jaar geleden:

Het synodebestuur van de Protestantse kerk in Nederland (PKN) wil een eigentijdser liedboek. Daarin is niet alleen plaats voor de psalmen en kerkelijke ‘klassiekers’, maar ook voor gezangen uit niet-calvinistische tradities, kinder-, jeugd- en tienerliederen en vertaalde liederen uit het buitenland.

Het bestuur roept de synode op om volgende maand met de samenstelling van een nieuw liedboek in te stemmen, zoals de Interkerkelijke Stichting voor het Kerklied (ISK) voorgesteld heeft. Een nieuw liedboek is voor de eenheid van de kerk van belang, aldus het synodebestuur. In het voorjaar van 2012 zou het boek beschikbaar moeten zijn.

Het huidige liedboek dateert van 1973. Sinds die tijd zijn er veel nieuwe liederen in andere bundels verschenen. Al geruime tijd wordt daarom binnen de Protestantse Kerk niet meer uitsluitend uit het liedboek gezongen. Bovendien is het repertoire verbreed. Andere stijlen dan het traditionele lied hebben hun intrede in de kerken gedaan. Hierbij valt niet alleen te denken aan liederen, die in sommige religieuze bewegingen en bijvoorbeeld Taizé ontstaan zijn, maar ook aan wat de wereldoecumene gebracht heeft. In het liedboek van 1073 staan uitsluitend Europese gezangen ...

Hoewel de verschijning van het liedboek in 1973 een mijlpaal in de ontwikkeling van de zang binnen kerkdiensten betekende, hebben sommige delen van de Protestantse kerk er nooit gebruik van gemaakt. Veel Gereformeerde bondsgemeenten, de rechtervleugel van de kerk, bedienden zich van oudere bundels.

(Kerknieuws van 29-03-2007)

Vanuit de gemeente

De bloemen gaan vandaag naar zr. Ellen Brink van de Dorpstraat, omdat ze recent enkele dagen in het Gelre ziekenhuis gelegen heeft, omdat ze van een ontsteking aan haar voet zo ziek was, dat antibiotica via een infuus nodig was. Inmiddels gaat het weer goed.

Kerkdienst

De 40-dagentijd, kerkelijke tijd van bezinning, vordert. Deze morgen denken we aan de hand van Pred. 7:15-22 & Luk. 20:20-26 over de grenzen van recht en rechtvaardigheid na. Wat is het beste om na te streven?

Ds. A.P. de Graaf.

 
< Vorige   Volgende >