Logo PKN

Menu

De Kerknieuws van 09-04-2017 jaargang 13 nr 15 PDF   E-mail
In de nieuwe Kerknieuws o.a. informatie over de bloemen van de zondag en de collectebestemming.

De Protestantse gemeente van Lieren-Beekbergen, Lierderstraat 07 te Lieren

Zondag 09 april 201710.00 uurvoorgangerds. J Eldering uit Vaassen, Palmzondag
organistWillem Kroon
koffieschenkersReinoud & Zwanette Roukema
de bloemen gaan naarzr. Wilbrink van de Voshuizen
Donderdag 13 april19.30 uurvoorgangerds. A.P. de Graaf, Witte Donderdag, maaltijd van de Heer
organistHennita van der Zee
Vrijdag 14 april19.30 uurvoorgangerds. A.P. de Graaf, Goede Vrijdag
pianistBob Fillekes
Zaterdag 15 april21.30 uurvoorgangerds. A.P. de Graaf, Stille Zaterdag
organistWillem Kroon
Zondag 16 april 201710.00 uurvoorgangerds. A.P. de Graaf, Pasen
organistHennita van der Zee
koffieschenkersArno Diks & Loes van Egmond

Jarig

Vandaag, zondag 09 april, is zr. Wilbrink van de Voshuizen jarig, en komende woensdag 12 april is br. Leene van de Hulleweg jarig. We willen als gemeente u beiden hiermee van harte feliciteren, en wensen u samen met allen, die u dierbaar zijn, Gods zegen voor het nieuwe levensjaar toe.

Veertigdagentijd: Sterk en dapper

We hebben de afgelopen weken verschillende acties gehad. Er zijn al een aantal collectes voor binnen en buitenlandse projecten geweest. Soms spreekt het een wat meer dan het ander aan.

Toch zijn er mooie bedragen binnengekomen. Dat is fijn om te zien. Voor wie een spaardoosje heeft, is er paasmorgen de gelegenheid om dit bij de diaconie in te leveren.

Op paasmorgen willen we traditiegetrouw weer met een ontbijt in het Trefpunt beginnen. Voor nieuwe bezoekers: broodje, eitje, jus d’orange, koffie, thee, paasbrood en nog meer lekkers. Er hangt een inschrijflijst voorin de kerk. Voor de onkosten is een schaalcollecte.

Namens de Werkgroep ZWO: Zwanette, Femmy & Ans.

Morgengebed

Op de 6e zondag van de 40-dagentijd horen we traditiegetrouw over de intocht van Jezus in Jeruzalem. In de schikking ligt een gekleurde doek. Deze verwijst naar de verschillende verwachtingen, die onder de mensen leven, die langs de weg staan te juichen. De zachte bolletjes mos geven de zachte krachten weer. De rode viooltjes vertellen over nederigheid. Sta in je kracht, Jezus rijdt Jeruzalem niet hoog te paard binnen, maar op een ezel, nederig, barmhartig, liefdevol. Dat zijn de koninklijke krachten, Gods kracht.

De 1e collecte van vandaag

In Myanmar behoren mensen met een handicap vaak tot de allerarmsten. Door hun handicap hebben zij nauwelijks toegang tot zorg, onderwijs en werk. The Leprosy Mission International-Myanmar (TLMI-M) is een partnerorganisatie van KerkinActie, die zich inzet om de toegang tot onderwijs, werk, inkomen en zorg voor mensen met lepra of een lichamelijke handicap te verbeteren.

TLMI-M stimuleert mensen met een lichamelijke handicap om zich te ontwikkelen, zowel geestelijk als lichamelijk. Dit doet zij bijvoorbeeld door het geven van vaktrainingen, het verstrekken van microkredieten en het motiveren van bedrijven om gehandicapten in dienst te nemen. Daarnaast ondersteunt TLMI-M mensen met een handicap bij integratie of re-integratie in hun gemeenschap. Ook kunnen zowel kinderen als volwassenen voor medische zorg, zoals fysiotherapie en logopedie bij TLMI-M terecht.

Uw bijdrage aan de collecte maakt het mogelijk, dat mensen met een handicap vaktrainingen volgen kunnen, en met behulp van een microkrediet een eigen bedrijf starten kunnen, en fysiotherapie krijgen. Doet u ook mee?

De diakenen.

Witte Donderdag in het Zonnehuis

De ddienst van komende donderdag, Witte Donderdag 13 april in het Zonnehuis, is om 10.30 uur i.p.v. 18.30 uur. Dit is i.v.m. met vermoeidheid van de bewoners:

Hanny van de Beek

Jaarlijks uitje

Op 09 mei hebben we voor iedereen, die mee wil, ons jaarlijks uitje geplant! Dit keer gaan we naar Garderen. We beginnen in het Trefpunt om 12.30 uur met koffie en een plakje cake. We vragen een eigen bijdrage van € 12,50 per persoon. Wij willen zoveel mogelijk met eigen vervoer vertrekken. Wie rijden wil en kan, mag dit aan Rina doorgeven. Om ongeveer 17.00 uur hopen we bij het Trefpunt weer terug te zijn, waar u een hapje, een drankje en soep aangeboden wordt. Als u het leuk vindt om mee te gaan, kunt u zich bij Rina Hoiting, Dorpstraat 114, telefoon 0555064597 of 0620857358, e-mailadres Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken opgeven.

De diaconie.

De Kerknieuws 10 jaar geleden

Elk jaar gaan we weer naar nieuwe ambtsdragers op zoek. Ook 10 jaar geleden was dat al een moeilijke klus. De kerkenraad was nog wel aanzienlijk groter:

We zijn als kerkenraad al enige tijd op zoek naar gemeenteleden, die een ambt binnen de kerkenraad op zich nemen willen. Gelukkig hebben we re reeds een behoorlijk aantal gevonden. Dit jaar echter hebben we er 7 nodig, en dat is op een kleine gemeente als de onze een heleboel. Vandaar dat we ook nog niet rond zijn. We zijn nog altijd op zoek naar een ouderling(e) en diaken. We hopen als kerkenraad van harte, dat we de ambten nog vervuld krijgen, zodat dit belangrijke werk voor de gemeente in zijn volle mogelijkheden doorgaan kan.

Verder hebben we als kerkenraad de datum van bevestiging dit jaar op 24 juni vastgesteld.

(Kerknieuws van 08-04-2007)

Vanuit de gemeente

Afgelopen dinsdag is er een einde gekomen aan de periode van 8 weken zuurstofbehandeling, die br. Rozendaal van de Evert Jan Boksweg in het Rijnstate ziekenhuis van Arnhem onderging. Hij heeft veel baat bij de behandeling gehad. We delen in de dankbaarheid van hem en zijn vrouw, en we hopen met hen mee, dat het de komende tijd steeds beter gaan mag.

Kerkdienst

Onderweg naar het feest van Pasen is de aankomende week de Stille week met uiteenlopende samenkomsten vanaf donderdag. Het lijden en sterven roept veel vragen op, zowel toen als vandaag de dag nog steeds. Zeker de ‘Waarom?’-vraag neemt daarin een plek in. Het zal de rode draad door alle doorlopende samenkomsten zijn. Een ieder is van harte welkom om deze belangrijkste week van ons christelijk geloof mee te beleven.

Ds. A.P. de Graaf.

 
< Vorige   Volgende >