Logo PKN

Menu

De Kerknieuws van 23-04-2017 jaargang 13 nr 17 PDF   E-mail
In de nieuwe Kerknieuws o.a. informatie over de collectebestemming en de Schuur.

De Protestantse gemeente van Lieren-Beekbergen, Lierderstraat 07 te Lieren

Zondag 23 april 201710.00 uurvoorgangerds. L.A. van Rouendal uit Barneveld
pianistBob Fillekes
koffieschenkersLoes van Egmond & Tilly Hertog
de bloemen gaan naarzr. Klinkenberg van de Hoge Bergweg
Zondag 30 april 201710.00 uurvoorgangerdhr. E. Fokkema uit Terwolde
organistHenk Mulder
koffieschenkersTheo Hertog & Anne Jan Kooistra

Jarig

Komende dinsdag 25 april is zr. Klinkenberg van de Hoge bergweg jarig, en komende woensdag 26 april is zr. van Egmond van de Iepenhof jarig. We wensen u een fijne verjaardag en Gods zegen voor het nieuwe levensjaar toe.

De 1e collecte van vandaag

Kleine gemeenten ondersteunen met vieren, ook als er niet altijd een predikant beschikbaar is. Dat is het doel van het project ‘Kringgemeenten’. Kringgemeenten zijn gemeenten, die het aandurven om zonder een eigen predikant zelfstandig te blijven. Zij willen vieren, leren, dienen en ontmoeten, en blijven, verbonden met en verantwoordelijk voor de eigen leefomgeving.

De Protestantse kerk ondersteunt deze kringgemeenten onder meer met liturgie- en preekschetsen, of met liederen om ‘voorgangers’ - kringgemeenteleden, die regelmatig in de eredienst voorgaan - bij de voorbereiding van dienst en verkondiging te helpen. Met deze collecte kunnen meer materialen voor kringgemeenten ontwikkeld worden.

Ook steunen we met deze collecte organisaties in het buitenland, die kerkmuziek ontwikkelen, bijvoorbeeld het Centro Kairos in Cuba, dat zich voor vernieuwing van de liturgie en het maken van kerkmuziek met Cubaanse stijl en instrumenten inzet.

Wij hopen op uw bijdrage aan de collecte rekenen te mogen

De diakenen.

Onverwachte giften

De jongerenreis komt steeds dichterbij. We kunnen de weken tot aan ons vertrek inmiddels bijna op 2 handen tellen. We zijn druk bezig met acties, met voorbereidingen voor ons werk daar, met elkaar beter leren kennen en met teambuilding. We werken samen, we werken hard, en we hebben zin erin! Het is daarbij ontzettend fijn om te merken, dat onze gemeentes zo ontzettend met ons mee leven. Vriendelijke woorden, geïnteresseerde vragen, leuke gesprekken, heel veel mensen, die voor ons en voor de mensen in Oekraïne willen bidden, en ook 3 mooie, onverwachte giften!

Om te beginnen, de gesprekskring Het Hofje spaart een jaar lang tijdens hun samenkomsten voor een project, en dit jaar hebben ze voor ons project in Oekraïne gespaard. We zijn de gesprekskring ontzettend dankbaar! Niet alleen voor het mooie bedrag, waarmee we zeker heel mooie dingen doen gaan, maar ook voor de aandacht en de waardering voor ons werk. Daarnaast is er een heel lieve mevrouw, die sokken breit, en deze verkoopt om voor onze projecten in het Romakamp geld in te zamelen. Dit heeft een mooi bedrag opgeleverd, dat we via Jansje Ribbink hebben mogen krijgen. Ontzettend lief, dat er ook andere mensen in de gemeentes bereid zijn om voor de Roma in Oekraïne in actie te komen! Tot slot zijn we gevraagd om voor een mooi bedrag op zaterdag 13 mei, ter gelegenheid van Moederdag, aan alle moeders rozen uit te delen. Moeders blij maken doen we sowieso graag, en dat daartegenover een mooi bedrag staat, is helemaal mooi meegenomen! Hartelijk dank voor deze mogelijkheid!

Namens alle jongeren, alle leiding, maar vooral namens alle Roma in Oekraïne willen we u allen heel, heel hartelijk bedanken! We houden u via deze weg van onze vorderingen op de hoogte, en uiteraard ook van het werk. dat we in Oekraïne zullen gaan doen. Daarnaast zullen we u ook tijdig laten weten. hoe u ons tijdens onze reis volgen kunt. Uw blijken van medeleven, op welke manier dan ook, waarderen we ontzettend.

Van de Schuur

Komende donderdag 27 april (Koningsdag) is de Schuur gesloten. Daarna hopen we jullie weer te ontvangen, met de koffiehoek op de bekende zomerplaats. Graag tot ziens.

De Schuurmedewerkers.

Ons Kerkblad

Binnenkort verschijnt weer Ons Kerkblad. Kopij hiervoor kan t/m komende vrijdag 28 april nog bij John Hertgers ( Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken ) ingeleverd worden.

Jaarlijks uitje

Op 09 mei hebben we voor iedereen, die mee wil, ons jaarlijks uitje geplant! Dit keer gaan we naar Garderen. We beginnen in het Trefpunt om 12.30 uur met koffie en een plakje cake. We vragen een eigen bijdrage van € 12,50 per persoon. Wij willen zoveel mogelijk met eigen vervoer vertrekken. Wie rijden wil en kan, mag dit aan Rina doorgeven. Om ongeveer 17.00 uur hopen we bij het Trefpunt weer terug te zijn, waar u een hapje, een drankje en soep aangeboden wordt. Als u het leuk vindt om mee te gaan, kunt u zich bij Rina Hoiting, Dorpstraat 114, telefoon 0555064597 of 0620857358, e-mailadres Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken opgeven.

De diaconie.

Russisch verbod op Jehova’s getuigen

Het Russische Hooggerechtshof heeft de Jehovah’s Getuigen verboden .De beweging wordt een extremistische sekte genoemd. De 395 afdelingen moeten gesloten worden, en alle bezittingen van het kerkgenootschap worden geconfisqueerd.

De Russische overheid had eerder al publicaties van de jehova’s verboden. Het zit de Russen onder meer dwars, dat Jehova’s geen militaire dienstplicht vervullen willen.

De beweging verwoest gezinnen, zaait haat, en bedreigt levens, zegt het Russische openbaar ministerie. Er zijn naar schatting 175.900 jehova’s in Rusland.

Teletekst, 21-04-2017.

Vanuit de gemeente

Afgelopen woensdag 19 april heeft br. Griesdoorn van de Lage Bergweg in het ziekenhuis van Harderwijk en geslaagde hartoperatie ondergaan. Ook al zijn de dagen erna ook nog spannend, we zijn met hem en zijn gezin dankbaar, dat deze noodzakelijke medische ingreep achter de rug is. We wensen hem een voorspoedig herstel toe.

Ds. A.P. de Graaf.

 
< Vorige   Volgende >