Logo PKN

Menu

Dorst naar de Geest PDF   E-mail
‘Jezus riep tegen de mensen: als je dorst hebt, kom dan bij Mij om te drinken!’ (Joh. 7:37)
Een beker water… Wat kun je dáár op een warme dag naar verlangen! Dorst.
In de Bijbel lees je ook over dorst naar God. Wat kun je verlangen naar Zijn licht in je leven! Als het donker is. Als je keel verdroogt. De Heer Jezus gebruikt die o zo herkenbare dorst als voorbeeld. Als je verlangt naar verfrissing in je leven, in je ziel. Kom dan bij Hem om te drinken!
Johannes legt uit dat Jezus hiermee over de Heilige Geest spreekt. Die was toen namelijk nog niet gekomen, zegt Johannes. Natuurlijk was Gods Geest er eerder ook al wel. In de schepping broedde Hij al op de wateren. En bij Mozes, bij David, bij Maria: de Heilige Geest was er. In de scheurkalender ‘wachten op de Geest’ lezen we erover deze week. Maar Johannes bedoelt:
de Geest was nog niet gekomen in de kracht van Jezus’ kruis en opstanding. Jezus heeft aan het kruis de zonden weggedragen in Zijn dood. En in Zijn opstanding alle barrières die tussen God en jou in kunnen staan achter zich gelaten.
Nu is de weg voor de Geest vrij! Rijker en krachtiger dan vroeger, breder en lager beschikbaar dan ooit. Daarom: als je dorst hebt, ga naar Jezus! Hij geeft je het levende water van Zijn Geest als een bron in je leven.
AT
 
< Vorige   Volgende >