Logo PKN

Menu

Nieuws van Machiel en Erica Kommers uit Mexico PDF   E-mail
Machiel en Erika Kommers zijn in april 2012 door de GZB vanuit de Protestantse Adventgemeente te Amersfoort uitgezonden naar Mexico. Onze gemeente Beekbergen is een van de zeven gemeentes die deze uitzending ondersteunen
Al ruim een jaar zijn we bij Centro Shalom bezig met een reorganisatie. Onderdeel van deze reorganisatie is het zoeken van een directeur die meer meewerkt met de opvang van verslaafden en minder een bestuurlijke functie heeft. Uit alle sollicitanten hebben we een nieuwe directeur gevonden. Alejandro Galindo (Alex), een man die al 5 jaar bij Centro Shalom werkt, zelf verslaafd is geweest en dus heel goed weet wat de verslaafden nodig hebben. Wij zijn heel erg blij met deze nieuwe directeur. Alex zal de komende maanden verder opgeleid worden, maar het belangrijkste heeft hij: Hart voor verslaafden.
Vorige week mochten we in een kerk een conferentie houden over het thema opvoeding. Wij vinden het zelf vaak best een lastig thema, want opvoeding is niet echt onze specialiteit. Men wilde speciaal aandacht voor het probleem van het slaan van kinderen. In Mexico is dat nog steeds een heel normaal gebruik, hoewel het door de overheid verboden is. Het is heel moeilijk om dit thema bespreekbaar te maken, want het is al snel een belediging en als mensen beledigd zijn dan veranderen ze hun manieren niet snel. Aan ons dus de taak om het aan te kaarten en suggesties te doen hoe ouders dan wel grenzen kunnen stellen.
In februari zijn de ouders van Erika en vrienden van hen op bezoek geweest. Het was erg fijn om ze een tijdje bij ons te hebben. Olivia en Laurens hebben genoten. Laurens vond het geweldig dat hij eindelijk iemand gevonden had die ook blauwe ogen heeft net als hij. En Olivia vond het gezellig om samen met oma te borduren. Voor de kinderen was het zo leuk dat ook zij eindelijk hun school konden laten zien aan opa en oma.
Het was bijzonder om na 3 jaar opnieuw met Erika’s ouders Centro Shalom te bezoeken. Ze waren onder de indruk van de veranderingen en ze waren blij verrast om daar Enrique, een ex-interno aan het werk te zien. Hij was 3 jaar geleden een interno in Centro Shalom en inmiddels is hij dus aan het werk als medewerker op het centrum. Voor ons was het ook echt een bemoediging om te horen dat zij echt positief waren over de ontwikkelingen en dat vergeleken met drie jaar geleden de zaken echt ten goede veranderd zijn. Als je hier woont zie je de veranderingen wel, maar het lijkt soms zo langzaam te gaan. Als je dan zulke positieve woorden hoort dan doet dat echt goed.
Sinds eind november 2016 zijn Paul en Corianne Hermenet in Tapachula. Ze zijn hier naar toe gekomen om vier maanden als vrijwilligers mee te werken op Centro Shalom. De tijd is voorbij gevlogen en ze zijn inmiddels al weer vertrokken. Maar wat hebben ze geweldig werk geleverd. Ze hebben onderzocht hoe Centro Shalom de internos na hun vertrek uit Centro Shalom beter kan begeleiden en er ligt nu een concreet plan om daarmee aan de slag te gaan.
Olivia en Laurens zullen Paul en Corianne heel erg missen. Afscheid nemen hoort er bij als je in de zending zit. Wij als volwassenen kunnen dat begrijpen, maar de kinderen vinden dat erg moeilijk. Eerst al afscheid nemen van opa en oma en nu dus ook van Paul en Corianne die zoveel met de kinderen hebben gedaan. Laurens wilde eigenlijk wel mee naar Nederland en Olivia denkt er soms over om gewoon maar alleen naar Nederland te gaan en bij opa en oma te gaan wonen, maar ja dat is ook weer niet echt ideaal, want dan mist ze haar vriendinnetjes hier zo... We weten dat het erbij hoort, maar het is soms wel moeilijk.
Gebedspunten:
* Alex Galindo word de nieuwe directeur van Centro Shalom. Voor hem een hele nieuwe functie waar hij nog geen ervaring mee heeft. Wilt u bidden dat hij de nieuwe taken goed zal oppakken en een goede start kan maken? En dat de nieuwe bestuursleden hun functie serieus en goed zullen oppakken en ook de nieuwe directeur zullen ondersteunen?
* Het was fijn om bezoek van de ouders van Erika te hebben. We zullen ze missen nu ze weer weg zijn. Deze week zijn ook Paul en Corianne vertrokken. Vooral voor de kinderen die soms niet snappen waarom al die lieve mensen weer weg moeten gaan, is het lastig om afscheid te nemen. Wilt u met name bidden voor hen dat ze niet zo verdrietig zullen zijn?
* We hebben een aantal conferenties in de planning staan. We proberen altijd zo goed mogelijk voor te bereiden en maatwerk te leveren voor elke kerk. Wilt u bidden dat we geïnspireerd zullen zijn om goede materialen te maken en dat de kerken het goed op zullen pakken?
Hartelijk dank voor uw meeleven en gebed! Hartelijke groet van
Machiel en Erika Kommers, Olivia en Laurens. Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
 
< Vorige   Volgende >