Logo PKN

Menu

Uitgangscollecte Christelijke hulporganisatie ZOA (14 mei) PDF   E-mail
Voedsel voor slachtoffers van Boko Haram.
Ze zijn vaak halsoverkop gevlucht en hebben niets mee kunnen nemen. De minimaal 800.000 slachtoffers van Boko Haram, die als ontheemden in de stad Maiduguri wonen, ontbreekt alles. ZOA helpt hen aan voedsel.
De een heeft een nog heftiger verhaal dan de ander: vrijwel iedereen die de afgelopen jaren voor Boko Haram moest vluchten, heeft verhalen van moord, ontvoeringen en het verlies van huis en haard. De afgelopen jaren zijn er honderdduizenden mensen gevlucht voor het allesvernietigende geweld van terreurgroep Boko Haram. Duizenden mensen werden vermoord.
Sinds 2013 vluchtten minimaal 800.00 mensen naar Maiduguri. Het leven in deze stad is voor de ontheemden heftig: ze leven met grote families in hele kleine hutjes en hebben gebrek aan alles. Voedsel is niet vanzelfsprekend, toiletten en hygiëne evenmin. Met dit project helpt ZOA deze mensen aan hun basisbehoeften en geeft de allerkwetsbaarste mensen in Maiduguri bankpasjes met een krediet, waarmee ze bij de bank of een winkel geld op kunnen halen. Met dit geld kunnen de ontheemden zelf bepalen welk voedsel ze kopen – dat kunnen de mensen zelf tenslotte het beste bepalen.
Waarom voedsel? Omdat er uit ZOA uitgebreide onderzoek kwam, dat dit is wat vluchtelingen het meest nodig hebben.
Door hen zelf de mogelijkheid te geven te bepalen wat ze willen eten, geeft ZOA hen een stukje waardigheid terug.
De nood in Nigeria is enorm hoog. Help ZOA de slachtoffers van terreur in het noordoosten te helpen. Uw steun is hard nodig!
 
< Vorige   Volgende >