Logo PKN

Menu

Doopouderkring (2017-2018) PDF   E-mail
Op 16 mei vond de ontmoetingsavond plaats voor ouders die in de afgelopen jaren hun kind(eren) hebben laten dopen.

 De avond was een opmaat voor de doopouderkring die in het nieuwe seizoen van start gaat. Beter gezegd: een kring waarin ouders met elkaar in gesprek gaan over opvoeden en geloven.

Behalve kennis maken met elkaar, werd ook kennis gemaakt met het materiaal. Voorleven heet de methode die gebruikt gaat worden. Een mooie titel, want opvoeden ís voorleven. We hadden het over vertrouwen. Wat roept dat woord voor associatie bij je op? We deelden dat met elkaar aan de hand van stellingen en foto's.

Vertrouwen tussen ouders en kinderen in het gezin is heel belangrijk. Dat geldt ook in de relatie met God. Op Zijn beloften kunnen we vertrouwen, ook bij de opvoeding van onze kinderen. We liepen een aantal beloften langs; stuk voor stuk heel bemoedigend. Zoals bijvoorbeeld Psalm 9 vers 11: Wie Uw Naam kennen, zullen op U vertrouwen, omdat U, Here, niet hebt verlaten wie U zoeken. Ook in de doop van onze kinderen hebben we een rijke belofte ontvangen.

Heb je ook belangstelling voor deze kring, maar kwam het er nog niet van om je aan te melden? Je bent van harte welkom om je aan te sluiten! In het najaar vindt de eerste kringavond plaats. Voor meer informatie over Voorleven, zie: www.hgjb.nl.

Inmiddels krijgt het jaarthema voor het nieuwe seizoen vorm. Het is weer een verdieping van het thema Discipel van Jezus en zal gaan over bidden. Een folder waarin het thema nader wordt toegelicht wordt in de zomer uitgereikt.

Namens de Taakgroep Vorming & Toerusting,
Anne-Marie van der Grift

 
< Vorige   Volgende >