Logo PKN

Menu

De Kerknieuws van 02-07-2017 jaargang 13 nr 25 PDF   E-mail
In de nieuwe Kerknieuws o.a. informatie over de collectebestemming en het maandelijks kerkblad.

De Protestantse gemeente van Lieren-Beekbergen, Lierderstraat 07 te Lieren

Zondag 02 juli10.00 uurvoorgangerds. A. Theunisse uit Beekbergen, ruildienst
pianistBob Fillekes
koffieschenkerswijk 03
de bloemen gaan naarfam. Schraa van de Heimeriete
Zondag 09 juli10.00 uurvoorgangerds. T. Volgenant uit Ugchelen
organistHenk Mulder
koffieschenkersAag & Wim Vogelsang

De 1e collecte van vandaag

Vandaag week is de collecte voor JOP, jeugdorganisatie van de protestantse kerk. Herkent u de volgende situatie? Enigszins verlegen staan ze vooraan in de kerk. De leiding van de kinder(neven)dienst spreekt hen vriendelijk toe. Dat ze altijd zo leuk meededen. Dat ze nu een belangrijke stap nemen, naar de middelbare school gaan. Dat ze … afscheid nemen.

Voor je het weet, markeert dit feestelijke moment opeens het grote gat tussen ‘erg betrokken zijn’ tot ‘het zou leuk zijn, als we je nog eens in de kerk zien’. In veel kerken komen kinderen in de basisschoolleeftijd nog regelmatig, maar tieners en jongeren veel minder.

JOP, jeugdorganisatie van de protestantse kerk, gaat ervoor om 100% van de kinderen betrokken te houden! Ook tieners en jongeren. Want elk kind en elke jongere mag zich door God geliefd weten. Ook in deze kerk hebben wij dat verlangen. JOP helpt plaatselijke kerken om geen afscheidsfeestjes meer te organiseren, hoogstens feestjes, die een nieuw begin markeren. Help dit werk mogelijk te maken door aan de collecte te geven.

De diakenen.

Ons Kerkblad

Binnenkort verschijnt weer Ons Kerkblad. Kopij hiervoor kan t/m komende vrijdag 07 juli nog bij John Hertgers ( Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken ) ingeleverd worden.

De 1e collecte van volgende week

Volgende week is de collecte voor diaconaal werk bestemd.

Uitzwaaidienst & high tea

Volgende week zondag 09 juli zal er tijdens de dienst in de hervormde kerk te Beekbergen aan de jongerenreis aandacht besteed worden. We willen graag met Gods zegen op pad gaan, als we 15 juli naar Oekraïne vertrekken zullen. Als dank aan alle gemeenteleden, voor alle steun en sponsoring tijdens alle acties in voorbereiding op de jongerenreis, wordt er aansluitend in de tuin van de pastorie in Beekbergen een high tea voor u allen verzorgd. U bent allen van harte welkom! Bij slecht weer wijken we naar het HoogePad uit.

Volg ons tijdens onze reis op https://jongerenreis.jimdo.com/.

Vanuit de gemeente

Komende dinsdag 11 juli gaat zr. Henny Griesdoorn van de Lage bergweg voor een dagopname naar het AMC in Amsterdam. We hopen van harte met haar en haar gezin mee, dat de behandeling ten goede voor haar meewerkt.

Ds. A.P. de Graaf.

 
< Vorige   Volgende >