Logo PKN

Menu

Open Doors PDF   E-mail
God is aan het werk in Qatar.

.
God gaat zijn ongekende gang, vol donk’re majesteit,
Hij voert volmaakt zijn plannen uit, zijn wil is soeverein (gez. 447:1,2)
.

Misschien hebt u uw hoofd ook weleens geschud toen u las over de onmenselijke omstandigheden waarin arbeiders uit Azië moeten werken om de nieuwbouw die nodig is voor het wereldkampioenschap voetbal in 2022 aldaar te realiseren. Er zijn de nodige migranten omgekomen door de omstandigheden waarin zij hun werk moeten doen. Vooral in de zomer als het 50 graden of meer is en ze 11 uur per dag moeten werken.
Weet je dat er ook een andere kant aan dat verhaal zit? Het Open Doors-magazine schrijft erover. Die zware werkomstandigheden die soms de dood tot gevolg hebben zorgen er ook voor dat arbeiders elkaar opzoeken en het christelijk geloof vinden. Op bouwplaatsen en in afgelegen arbeiderswijken leren steeds meer mensen de Here Jezus kennen.
.

Schatrijk Qatar
In dit land van extravagante paleizen, felverlichte wolkenkrabbers en hypermoderne moskeeën wonen nauwelijks lokale Qatarese christenen. Bijna alle christenen zijn migrant. Ondanks verboden voor evangelisatie verspreidt het evangelie zich onder de arbeiders. Ze komen gewoon naar ons toe legt Simon uit Sri Lanka uit. Ik hoef alleen maar antwoorden te geven op hun vragen en er is geen wet die dat verbiedt.
avond van gebed
Vrijdagavond 16 juni kwamen we bij elkaar in het Hoogepad. Daar hebben we betrokken en intens gebeden voor christenen in het Midden Oosten. Ondanks dat de islam er domineert gaat God daar Zijn ongekende gang. Wij baden dat in die landen van overvloedige oliebronnen, de Bron van Levend Water door velen gevonden wordt en Zijn Licht er zal opgaan over velen.
Naast bidden, dankten we ook dat God kansen weeft door menselijke patronen heen. Daardoor worden mensen uit India, Pakistan en de Filipijnen bereikt.
Hij maakt waar wat Hij belooft!
Namens de Open Doors-werkgroep,
Janny Hekman

 
< Vorige   Volgende >