Logo PKN

Menu

De Kerknieuws van 23-07-2017 jaargang 14 nr 28 PDF   E-mail
In de nieuwe Kerknieuws o.a. informatie over de collectebestemming en het Samen eten.

De Protestantse gemeente van Lieren-Beekbergen, Lierderstraat 07 te Lieren

Zondag 23 juli10.00 uurvoorgangerds. J. Eldering uit Vaassen
organistWillem Kroon
koffieschenkersAnne & Corrie Schiebaan
de bloemen gaan naarzr. Tornij van de Meester van der Kampweg
Zondag 30 juli10.00 uurvoorgangerds. A.P. de Graaf
organistHennita van der Zee
koffieschenkersArno Diks & Loes van Egmond

De 1e collecte van vandaag

Vandaag is de collecte voor diaconaal werk bestemd.

De diakenen.

Samen eten

In de maand juli is er geen samen eten in het Trefpunt. Het lijkt ons toch leuk om met een klein groepje samen te eten. Daarvoor nodigen wij jullie uit om dinsdag 8 augustus bij ons eten te komen.

Wat is de bedoeling? Er is plaats voor 6 personen en vol = vol! We eten dan met een groepje van 8 personen. Wie mee-eten wil, kan zich bij mij opgeven. Ik ga een lekker Achterhoeks gerecht maken. Welkom vanaf 17.30 uur, om 18.00 uur gaan we eten, en we sluiten om 19.30 met een kopje koffie af. Opgeven kan tot 6 augustus via tel. 5410389.

Vriendelijke groet Bob & Ans Fillekes.

‘Nederlandse dokter doodt je’

SGP-leider Kees van der Staaij heeft in de Amerikaanse krant The Wall Street Journal voor het euthanasiebeleid in Nederland aandacht gevraagd. In een opinieartikel met de titel ‘In Nederland vermoordt de dokter je’ schrijft hij, dat de grenzen van het euthanasiebeleid steeds verder opgerekt zijn.

De christelijke partij wil buitenlandse steun tegen het in de ogen van de SGP veel te liberale Nederlandse beleid. Van der Staaij brengt in het artikel ook de voltooid-levenplannen onder de aandacht. Die moeten stervenshulp aan ouderen, die vinden, dat hun leven voltooid is, mogelijk maken.

De SGP kondigde in april aan om in het buitenland tegen het Nederlandse beleid steun zoeken te willen. De partij hoopt onder meer op bijval van andere regeringen.

De partij laat vrijdag weten ook met vergelijkbare artikelen in andere talen voor andere landen bezig te zijn.

Nu.nl, 21-07-2017.

Vanuit de gemeente

Ook in de zomertijd gaat van alles in het leven verder. Verschillenden onder ons maken moeilijke tijden mee. Behandelingen, onzekerheid, teleurstellingen, hoop, tegenslag. Er is van alles te benoemen. We willen allen hierin heel veel steun, kracht, geduld en bovenal Gods onmisbare zegen toewensen.

Ds. A.P. de Graaf.

 
< Vorige   Volgende >