Logo PKN

Menu

Open Doors: Geven voor heling en hoop in Afrika PDF   E-mail
Ziet toe dat ge geen van deze kleinen veracht,

want Ik zeg u dat hun engelen in de hemel voortdurend het aangezicht zien van mijn Vader die in de hemelen is.  (Matt.18:10 NBG)

.

Nigeria
Zag je die prachtige foto met stralende kindersnoetjes in het laatste magazine van Open Doors? Om blij van te worden.
De foto is genomen in een vluchtelingenkamp in Nigeria. Door de terreur van Boko Haram   sloegen veel mensen in Noord Nigeria op de vlucht. Sommige kinderen hebben geen ouders meer. Anderen verloren geliefden. De nieuwe leider van Boko Haram heeft beloofd het christendom in Nigeria uit te roeien. Er werden al duizenden mensen vermoord. Wanhopige weduwen en wezen werden aan hun lot overgelaten. Meer dan 2 miljoen mensen zijn op de vlucht. Er is veel pijn, angst en verdriet.

.

Kenia
Drie jaar geleden voerde de terreurbeweging Al Shabaab meerder aanvallen uit op kleine dorpen in Kenia. Er vielen veel doden en veel kinderen raakten getraumatiseerd. De 12-jarige Jackson vertelt; ‘Ik werd heel bang en kon niet slapen. Ik bleef dromen over wat ik in het dorp had gezien en vroeg aan de Here God om die vreselijke beelden uit mijn hoofd weg te doen. Ik bleef bidden tot ik in slaap viel. Het was een verdrietige tijd waarin we vaak huilden van angst.’

.

Traumazorg
Open Doors geeft traumazorg aan kerkleiders en kinderwerkers. Kinderen maken tekeningen van hun herinneringen en praten erover. Er wordt hen verteld dat het Gods strijd is, dat Hij voor hen zal vechten. Zij moeten geen wraak nemen. Die gedachte helpt de kinderen zodat hun woede kan afnemen. Jackson leerde zo op God te vertrouwen Dat hielp hem en de nare dromen zijn opgehouden. Ook thuis praat hij erover met zijn ouders. Zij bidden met hem.

.

Geven voor heling en hoop
Open Doors helpt ouders en kinderen trauma’s te verwerken. Bij deze programma’s is onze steun hard nodig. Wilt u overwegen daar een steentje aan bij te dragen? Geef via IBAN NL08 INGB 0000 007733 ovv kenmerk 9017 0431 5436 t.n.v. Open Doors te Ermelo.

.

De O.D.-werkgroep Beekbergen

 
< Vorige   Volgende >