Logo PKN

Menu

Deelgenoten op tv: NPO2 (26 augustus) PDF   E-mail
Machiel en Erika Kommers zijn in april 2012 door de GZB

vanuit de Protestantse Adventgemeente in Amersfoort uitgezonden naar Mexico. Hun taak:
• opzetten en uitbreiden van het diaconale programma van de kerk daar en
• advisering van CRISAC,het centrum voor drugs- en alcoholverslaafden.
.

Onze gemeente Beekbergen is een van de zeven gemeentes die deze uitzending ondersteunen.

.

Machiel is met leiding van Centro Shalom een week lang op bezoek geweest bij andere christelijke verslavingsklinieken. Het was een prachtige reis, waarbij ze veel gezien en meegemaakt hebben. Het was een goede reis, want een week intensief met elkaar optrekken betekent ook dat je elkaar beter leert kennen en dat mensen opener worden. Zo vertelde een bestuurslid dat hij zelf ook verslaafd is geweest, blijkbaar vond hij dat zo spannend om te vertellen dat hij het in Centro Shalom nooit heeft durven zeggen, maar eindelijk tijdens de reis daar de openheid voor vond.
Dit gebeuren en vele andere zijn zelfs vastgelegd op film! Een team van EO Metterdaad is op bezoek geweest om een zomerserie te maken over Centro Shalom en de familie Kommers.
Mis het niet, Centro Shalom en het leven van de familie Kommers komt op tv.
Drie Zaterdagen: 12, 19 en 26 augustus, NPO2, 18.43uur (25 minuten zomerserie)

.

Tijdens dat bezoek van EO Metterdaad hebben we b.v. weer een bezoek aan de vuilnisbelt gebracht, een flink stuk lopen van de weg af. Helemaal aan het eind van alles, achter de berg met vuil is een soort dorpje met huisjes en een kleine kerk. Daar wonen gezinnen, ze komen bijna allemaal uit Guatemala en zeggen dat het leven op de vuilnisbelt in Tapachula beter is dan waar ze vandaan komen... “Hoe uitzichtloos moet het daar dan wel niet geweest zijn” gaat er dan door je heen.  Het is akelig om te zien dat alle meisjes met baby's lopen die onder de zweren en schurft zitten. Officieel mogen er ook geen kinderen wonen, maar goed uiteindelijk wonen er mensen die kinderen krijgen en zo wonen er uiteindelijk dan toch kinderen op de vuilnisbelt. Het was goed om met de kerk een bezoek te brengen, wat tijd met elkaar door te brengen, eten en kleding te geven. We hopen zeker vaker te gaan.

.

Colombia

We zijn niet heel veel @home geweest voor ons gevoel, of in ieder geval hebben we niet heel veel stil gezeten in huis. In mei is Erika eerst op werkbezoek naar Colombia geweest. Daar heeft ze kennis gemaakt met een aantal projecten van de GZB. Het was een goede tijd en zeker inspirerend om een actieve kerk te zien die oog voor de naaste heeft. Daarna zijn we naar Peru gegaan waar we deelnamen aan een GZB retraite. Het was erg fijn om met alle zendingswerkers van de GZB in Latijns Amerika samen te zijn en ervaringen te delen. De kinderen hebben genoten van het spelen met andere Nederlandse kinderen.
Terug in Mexico vertrok Machiel al snel voor zijn reis en in die week overleed zijn oma, Jannie Visser. Op zulke momenten mis je de familie en nu was het helemaal verdrietig omdat we niet eens bij elkaar in de buurt waren. Gelukkig was hij op tijd terug om de begrafenis te beluisteren en we hadden de wekker al vroeg gezet, maar die ochtend werden we al om half 3 wakker door een aardbeving. We hebben snel allebei een kind uit bed geplukt en daar stonden we weer met de buren op straat voor het huis.

.

Vakantie
Het is bijna vakantie, we krijgen familie bezoek en daar kijken we erg naar uit. De kinderen zijn druk met het afronden van het schooljaar. Olivia gaat na de zomervakantie niet meer terug naar de Mexicaanse school. Het is voor haar erg intensief en ze houdt nauwelijks tijd over om te spelen. Ze gaat om 7 uur weg, komt om 3 uur terug, daarna moet ze nog huiswerk maken en Nederlandse school doen. Op school is ze erg afgeleid en vaak moeten we thuis alles overnieuw uitleggen. Om die reden willen we een jaar home schooling proberen. We hebben er zin in, maar we zien er ook wel tegenop. Kinderen spelen hier niet bij elkaar thuis, dus we hopen echt dat Olivia toch genoeg vriendjes en vriendinnetjes zal ontmoeten. Ze zal in ieder geval meer tijd krijgen om te spelen.

Gebedspunten
• Dank voor de goede reis met bestuursleden en directeur naar andere centra, wilt u bidden dat de openheid die ontstaan is in het bestuur mag blijven en dat positieve veranderingen komen in de manier van werken van het bestuur van Centro Shalom.
• Terwijl wij op pad waren naar de andere klinieken is ‘thuis’ de auto van ons centrum gestolen.
Dank dat we de auto terug hebben, wilt u bidden voor de jongen die hem gestolen heeft en zijn familie, dat ze vrij mogen komen van de greep van de drugs op hun leven.
• Dank voor de kerk die met ons op bezoek naar de vuilnisbelt ging, we hopen dat ze vaker willen gaan. De mensen op de vuilnisbelt wonen daar in moeilijke omstandigheden, vooral voor de baby's en kleine kinderen is het er erg ongezond. Wilt u bidden voor een betere toekomst.
• Wilt u bidden voor ons gezin. We zien erg uit naar de vakantie periode, we hopen echt tot rust te komen. Na de vakantie gaat Olivia niet meer naar een Mexicaanse school, maar krijgt ze thuis les. Wilt u bidden dat we dat goed op mogen pakken.
• Daarnaast vragen we ook te bidden voor veiligheid. Tapachula was eerder altijd relatief veilig. Maar langzamerhand merken we dat deze stad en de omgeving met steeds meer geweld te maken krijgt. Wilt u bidden voor bewaring en vertrouwen op God in alle omstandigheden.

.
Hartelijk dank voor uw meeleven en gebed! 
Hartelijke groet van Machiel en Erika Kommers, Olivia en Laurens.  Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken   

 
< Vorige   Volgende >