Logo PKN

Menu

84 De Schuur en …. opgeladen. PDF   E-mail
84 De Schuur en …. opgeladen.
September 2017.
“De Schuur en …. opgeladen.”
September kan nog best mooie weken tellen, maar het is absoluut een feit, dat in september de herfst begint  of zelfs al voor de 21-ste begonnen is.  De vakanties zitten er op, zeker voor de gezinnen met schoolgaande kinderen. Het hoogseizoen is voorbij; hoewel, hoewel, er is ook nog de steeds groter wordende  ‘grijze golf’, die het hoogseizoen mijden, profiteren van lagere tarieven in de toerismebranche en de campings op komen rijden als de gezinnen met schoolgaande kinderen hun biezen pakken. Daar tussen dan nog een enkel stel met kleintjes, die nog niet naar school gaan. Je ziet deze trend ook al, wanneer je de supermarkt binnenkomt: de verschuiving naar de ‘grijze golf’.
Dan heb je ook de grote groep, die er niet op uit is geweest, om wat voor redenen dan ook. Ons dorp kent veel tehuisbewoners…..
Allemaal samen hebben ze één ding gemeen: ze deelden allemaal in hetzelfde (wisselvallige-)zomerweer.
Dan terugkijkend wens je een ieder toe, dat ook deze zomer, met regen en zon, de mensen toch heeft kunnen opladen om de herfst in te gaan. Het maakt niet uit of dat in de zon was aan het strand, of tijdens een fietstocht (ondergetekende op de Afsluitdijk met harde NO-wind pal tegen!), of op het terras van het Zonnehuis. De zon verkwikt en de regen verfrist; maar bij teveel van het één verbrand je en bij teveel van het ander word je chagrijnig….! 
Opgeladen worden door zon, wind en regen. Dat heeft wel wat. Dan kun je weer verder. Honderdduizenden weten daar ook anderszins van. Niet alleen dat de accu leeg was na winter en lente, maar ook die accu achter op de bagagedrager of die in het frame van de fiets. E-bikers, die de actieradius van hun e-kameel overschat hadden en flink moesten bijtrappen.
Kortom, van harte hoop ik, dat u er weer tegen kunt en opgeladen en opgeruimd de herfst in kunt gaan, waarbij je je weer verheugt op mooie herfstkleuren, al zijn die toch ook altijd een beetje treurig.
De Schuur heeft geen vakantieweken gehad, al was het misschien wel passen en meten om met voldoende vrijwilligers en vrijwilligsters de tent te ‘bemensen’. We hebben veel vakantiegangers gezien uit het hele land, soms trouwe terugkomers, die allemaal de sfeer en de gezelligheid van De Schuur opsnoven en er kwamen rondsnuffelen. Leuk om te ervaren! Maar ook uit de eigen dorpen weet men De Schuur meer en meer te vinden, een goed teken!
Nog even over geladen en opgeladen of leeg. De Schuur zou ook blij zijn om batterijen in ontvangst te nemen. Vaak worden apparaten  afgedankt met nog een halfvolle batterij er in. Die kunnen we prima gebruiken! Ook staat er in De Schuur een gele box voor echt lege batterijen, van zaklampen tot gehoorapparaten. Ja, een accu is ook een soort batterij, maar die zware dingen, die moeten we niet. Nee, het gaat om de gewone batterijen, uit de afstandsbediening tot de zaklamp.
Ook in de herfst is ieder weer welkom bij een kop thee of koffie in De Schuur.
Achter Molenvaart 5 te Lieren, bij fietsknooppunt 93 
Donderdag van 13.00 tot 16.00 uur
Zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur
Anne Schiebaan

 
< Vorige   Volgende >