Logo PKN

Menu

De Kerknieuws van 17-09-2017 jaargang 14 nr 34 PDF   E-mail
In de nieuwe Kerknieuws o.a. informatie over de collectebestemmingen en het koffiedrinkan na de kerkdienst.

De Protestantse gemeente van Lieren-Beekbergen, Lierderstraat 07 te Lieren

Zondag 17 september10.00 uurvoorgangerdhr. G. Timmer uit Heerde
pianistBob Fillekes
koffieschenkersHanny van de Beek & Tineke van der Schoor
de bloemen gaan naarzr. Uiterwijk in Talma borgh
Zondag 24 september10.00 uurvoorgangerdhr. C. Bulens uit Apeldoorn
organistHennita van der Zee
koffieschenkersAnne & Corry Schiebaan

Jarig

Komende woensdag 20 september is zr. Bulthuis van het Lierdererf jarig. We willen u samen met uw man hiermee van harte feliciteren, en wensen u Gods zegen voor het nieuwe levensjaar toe.

De 1e collecte van vandaag

In de vredesweek is de landelijke collecte voor het vredeswerk van de Protestantse kerk bestemd.

In Mattheüs 24 waarschuwt Jezus ons, dat er een tijd komt, waarin we van oorlogen en geruchten van oorlogen horen zullen. Het lijkt wel, of Hij het over 2017 heeft. Meer dan ooit zijn er mensen nodig, die zich voor vrede, tolerantie en begrip in deze verscheurde wereld inzetten.

Tijdens de vredesweek geven we in de collecte speciaal voor iedereen, die aan verbinding en vrede werkt. Voor Olena Hantsyak, uit Oekraïne. Haar organisatie traint mensen om tussen groepen mensen, die met elkaar op gespannen voet leven, het gesprek te leiden. Ons geld gaat naar Swe Tha Har, een organisatie in Myanmar, die kinderboeken over vrede verspreidt.

Ook in Nederland zijn de verschillen tussen mensen met een verschillende culturele en religieuze achtergrond voelbaar. Op landelijk niveau is er gesprek, maar het is belangrijk, dat mensen ook op lokaal niveau met elkaar in contact komen. Daarvoor zet het Overleg Joden, Christenen en Moslims met steun van de Protestantse kerk zich in. Geef aan de collecte, en help vrede mogelijk maken!

De diakenen.

Koffiedrinken na de kerkdienst

Deze morgen is er, behalve de gelegenheid om na de kerkdienst achterin in de kerk een kopje koffie of thee te drinken, ook de mogelijkheid om dat bij Loltje & Maas Wilbrink aan de Dorpstraat te doen. Er is dan volop de gelegenheid om elkaar te ontmoeten, en nog wat over de kerkdienst of andere zaken na te praten. Een ieder is van harte welkom.

De 1e collecte van volgende week

Heeft u de beelden op televisie gezien? Orkaan Irma heeft een ravage op St. Maarten aangericht. Bijna 1/3 van de gebouwen staat niet meer overeind. Voedsel en water zijn slecht verkrijgbaar. De wanhoop is van de gezichten van de mensen af te lezen. Helpt u mee, zodat de mensen van St. Maarten hun leven weer opbouwen kunnen?

De diakenen.

Ds. A.P. de Graaf.

 
< Vorige   Volgende >