Logo PKN

Menu

De Kerknieuws van 24-09-2017 jaargang 14 nr 35 PDF   E-mail
In de nieuwe Kerknieuws o.a. informatie over de collectebestemmingen en het Samen eten.

De Protestantse gemeente van Lieren-Beekbergen, Lierderstraat 07 te Lieren

Zondag 24 september10.00 uurvoorgangerdhr. C. Bulens uit Apeldoorn
organistHennita van der Zee
koffieschenkersAnne & Corry Schiebaan
de bloemen gaan naarmevr. Kroon van de Arnhemseweg
Zondag 01 oktober10.00 uurvoorgangerds. A.P. de Graaf, Israëlzondag, maaltijd van de Heer
organistHenk Mulder
koffieschenkerswijk 01

Jarig

Komende donderdag 28 september is br. Sijrier van de Horstweg jarig. We willen als gemeente u samen met uw vrouw hiermee van harte feliciteren, en wensen u samen Gods zegen voor het nieuwe levensjaar toe.

De 1e collecte van vandaag

Volledig omgewaaide palmbomen, huizen zonder dak, overal puin. Orkaan Irma laat op de Caribische eilanden een ravage achter. Vooral Sint-Maarten heeft de volle laag gehad.

Stormwinden hebben 91% van de gebouwen op Sint-Maarten beschadigd, 1/3 daarvan is volledig verwoest. Door de regen en vloedgolven kwam het water overal, en is de stroom uitgevallen. Er stierven 4 mensen, en er zijn naar schatting 150 gewonden.

Mede door uw bijdrage kunnen hulpverleners voor voedsel, water, kleding en medische hulp zorgen. Zoals het Rode Kruis zegt ‘Samen maken we een verschil’.

De diakenen.

Samen eten

Samen eten. Het klinkt zo gewoon. Maar hoeveel mensen zetten ’s avonds 1 bordje klaar? Zetten tijdens het eten de radio of de TV maar aan, omdat het anders zo stil is? Of nemen zelfs niet meer de moeite om een potje voor henzelf te koken?

Wat is het dan fijn, dat onze gemeente de gelegenheid biedt om één keer per maand samen te eten. Een warme maaltijd, waar we delen en iedereen welkom is. Inschrijven voor de maaltijd komende dinsdag 26 september kan op het inschrijfformulier achterin de kerk. U komt toch ook?

De commissie Samen eten.

De 1e collecte van volgende week

Op deze dag staan we bij onze verbondenheid met het Joodse volk stil. In de collecte geven we voor projecten, die de relatie met Israël levend houden, in Israël zelf, maar ook in Nederland.

In Israël steunen we het werk in Nes Ammim. De christelijke leef- en werkgemeenschap in dit dorp zet zich in om het vertrouwen tussen joden en christenen te vergroten. In het dorp wordt op dit moment een nieuwe wijk gebouwd, waar Joodse en Arabische gezinnen samen leven gaan. Een uniek project, dat onze hartelijke steun verdient!

In Nederland steunen we met deze collecte het werk van OJEC, een organisatie, die ervoor zorgt, dat het gesprek tussen Joden en christenen in ons eigen land gevoerd wordt.

Dat wil ook Kerk en Israël van de Protestantse kerk. Kerk en Israël wil theologen en andere belangstellenden in de relatie tussen kerk en het Joodse geloof met informatie over de Joodse bronnen van ons geloof voeden en inspireren. Veel informatie is in het tijdschrift Kerk en Israël Onderweg te vinden. Ook zijn er regelmatig lezingen en symposia voor theologen en andere belangstellenden. Onze relatie met het Joodse volk en de Joodse traditie is voor onze christelijke identiteit en ons christelijk geloof wezenlijk. Daarom bevelen we deze collecte van harte bij u aan.

De diakenen.

Ultraorthodox parlementslid weg

Een ultraorthodox Israëlisch parlementslid is woensdag afgetreden, nadat hij de toorn van rabbijnen over zich heen kreeg, omdat hij een homohuwelijk bijgewoond had. Het ging om het huwelijk van een neef, die 2 jaar geleden met een andere man in de echt verbonden werd.

In een open brief keerden 5 prominente rabbijnen zich maandag tegen Yigal Guetta van de Shas-partij. Dat gebeurde, nadat Guetta aan de Israëlische radio verteld had, dat hij met familie naar de ceremonie geweest was. Hij wilde, dat de zoon van zijn zus gelukkig wordt, verklaarde hij, ook al druist het huwelijk tegen zijn religieuze overtuiging in.

Maar dat was tegen het zere been van de rabbijnen, die het homohuwelijk in hun brief een ‘gruwel’ noemden. Ze beschuldigden Guetta verder van het ‘ontheiligen van de wil van God’. Guetta trad daarop af. Hij gaf geen verklaring voor zijn stap.

Nu.nl, 13-09-2017.

Vanuit de gemeente

De bloemen van de gemeente gaan naar mevrouw Kroon van de Arnhemseweg, de vrouw van onze organist. Zij heeft recent een hartoperatie ondergaan. Deze is goed verlopen, maar er is nog een lange weg naar herstel te gaan. Als groet van de gemeente vandaag dus de bloemen.

In het vorige weekeinde ging br. Voogt in het Zonnehuis zichtbaar achteruit, waarna hij afgelopen maandagmorgen 18 september overleed. Een verdrietig gebeuren voor zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen, alsook de anderen om hen heen. Gistermiddag hebben we hier in de kerk aan de hand van 1 Cor. 15:35-49 afscheid van hem genomen, en hem naar zijn laatste aardse rustplaats gebracht. We wensen allen Gods onmisbare steun en kracht toe.

Ds. A.P. de Graaf.

 
< Vorige   Volgende >