Logo PKN

Menu

Wordt jij hier ook stil van? PDF   E-mail
Toen ik onderstaand verhaal had gelezen werd ik wel even stil (voor God)

 want dit verhaal zette mij wel aan het denken.  U/jij ook ?
Satan riep een wereldwijde vergadering bijeen van demonen. In zijn openingswoord zei hij: “We kunnen de christenen er niet van weerhouden om naar de kerk te gaan. We kunnen ze er niet van weerhouden hun bijbels te lezen en de waarheid te weten. We kunnen ze er niet van weerhouden een gelovige relatie met hun Verlosser op te bouwen. Op het moment dat ze deze relatie opgebouwd hebben zijn wij te laat en is onze macht over hen verbroken. Dus : laat ze dit alles maar doen, maar pak ze hun tijd af, zodat ze geen tijd hebben om hun relatie met Jezus Christus te ontwikkelen. Dit is wat ik wil dat jullie moeten doen”zei de duivel. “Leid hen op alle mogelijke manieren af van het vasthouden aan hun Verlosser en het onderhouden van die belangrijke relatie met Hem gedurende de gehele dag” “Hoe zullen we dat doen? “schreeuwden zijn demonen. “Houd ze druk bezig met de niet belangrijke dingen van het leven en bedenk ontelbaar systemen om hun gedachten bezig te houden,”antwoordde hij. “Verleid ze met allerlei dingen om bezig te zijn zodat ze geen tijd hebben voor hun Verlosser, geen tijd hebben om een relatie met Hem op te bouwen. Weerhoud ze ervan om tijd met hun kinderen door te brengen. Laat zoveel mogelijk families uit elkaar vallen en verlok hen om zoveel mogelijk de radio en de televisie aan te zetten met niet-bijbelse  muziek om hun gedachten van Jezus af te houden .

Bombardeer hun gedachten 24 uur per dag met nieuws  en vul de salontafels met kranten en lectuur, waarin veel broodmagere en beeldschone modellen staan zodat mannen geloven dat uiterlijke schoonheid het belangrijkste is in het leven en dat ze ontevreden worden met hun vrouwen. Zorg dat de vrouwen hun mannen niet de liefde geven die ze nodig hebben zodat ze ergens anders gaan kijken. Dat zal de gezinnen snel uit elkaar doen vallen. Laat ze zelfs in hun vrije tijd buitensporige  dingen doen. Laat ze uitgeput van de vakantie terugkeren. Laat ze het te druk hebben om de natuur in te gaan om na te denken over Gods prachtige schepping Zorg ervoor dat ze minder fraaie dingen bekijken op tv en in de bladen Stuur ze naar toneelstukken, bioscopen enz. Houd ze druk, druk, druk zodat er geen tijd is voor meditatie en werken aan hun relatie met God.
En als ze toch bij elkaar komen voor geestelijke gesprekken zorg dan dat ze verwikkeld raken in roddel  en geklets zodat ze weggaan met kwellende gedachten. Prop hun leven zo vol met goede doelen zodat ze geen tijd hebben de kracht en liefde van Jezus te ervaren. Spoedig zullen ze werken in eigen kracht, hun familie en gezondheid opofferend voor het goede doel. Het zal echt werken”

Het was nogal een plan van de duivel. De demonen gingen verlangend aan de slag om ervoor te zorgen dat christenen het overal steeds drukker kregen en gehaaster werden, rennend van hot naar her zodat ze weinig tijd hadden voor hun God en hun families. Zodat ze geen tijd hadden anderen te vertellen over de kracht en liefde van Jezus om levens te veranderen.
Zou de duivel geslaagd zijn in dit duivelse plan ?? U/jij mag zelf het antwoord geven !
Als je dit leest moet je toch eigenlijk wel stil worden voor God en je afvragen : wat doe ik hiermee ?                                      W.E.W

 
< Vorige   Volgende >