Logo PKN

Menu

Ontmoetingsdag Hart van Homo’s (7 oktober) PDF   E-mail
Rond het thema ‘Het evangelie voor homo’s’

organiseert Hart van Homo’s op zaterdag 7 oktober een ontmoetingsdag voor iedereen die betrokken is bij het onderwerp homoseksualiteit, zoals ambtsdragers, jeugdwerkers, docenten, ouders en andere geïnteresseerde gemeenteleden. De dag wordt gehouden in het Johannes Fontanus College in Barneveld en duurt van 10.00 tot 15.00 uur. Voor meer informatie en opgave zie www.hartvanhomos.nl.
Hart van Homo’s is een stichting die zich met name richt op homoseksuele jongeren uit reformatorische, evangelische en gereformeerde kerken of gemeenten. Ze wil deze jongeren helpen om samen met God een plaats te geven aan hun homoseksualiteit. Omdat de omgeving (gemeente, school, familie) daarvoor erg belangrijk is, organiseert Hart van Homo’s deze ontmoetingsdag. Doel is het informeren, toerusten en stimuleren van mensen die betrokken willen zijn op homoseksuele jongeren in hun omgeving.
Workshops
De dag begint met een lezing van Wolter Rose, bestuurslid van de stichting, over ‘Het evangelie voor homo’s’. Daarna zijn er twee rondes met workshops. Thema’s die daarin aan de orde komen, zijn: aandacht in het onderwijs, ouders van homoseksuele jongeren, de homo en zijn seksualiteit, een korte cursus pastoraat, samen bouwen aan veiligheid, en hoe spreek je je als gemeente uit over het onderwerp (beleid). Verder zal Hart van Homo’s een en ander vertellen over haar werk tot op heden en haar plannen voor de toekomst.

 
< Vorige   Volgende >