Logo PKN

Menu

De Kerknieuws van 01-10-2017 jaargang 14 nr 36 PDF   E-mail
In de nieuwe Kerknieuws o.a. informatie over de collectebestemmingen en de kerkdienst.

De Protestantse gemeente van Lieren-Beekbergen, Lierderstraat 07 te Lieren

Zondag 01 oktober10.00 uurvoorgangerds. A.P. de Graaf, Israëlzondag, maaltijd van de Heer
pianistBob Fillekes
koffieschenkerswijk 01
de bloemen gaan naarbr. Janssen van de Hulleweg
Zondag 08 oktober10.00 uurvoorgangerds. J. Eldering uit Vaassen
organistHennita van der Zee
koffieschenkersAag & Wim Vogelsang

Jarig

Komende woensdag 04 oktober is zr. Schiebaan van het Engeland jarig. We willen u samen met uw man hiermee van harte feliciteren, en wensen u samen Gods zegen voor het nieuwe levensjaar toe.

De 1e collecte van vandaag

Op deze dag staan we bij onze verbondenheid met het Joodse volk stil. In de collecte geven we voor projecten, die de relatie met Israël levend houden, in Israël zelf, maar ook in Nederland.

In Israël steunen we het werk in Nes Ammim. De christelijke leef- en werkgemeenschap in dit dorp zet zich in om het vertrouwen tussen joden en christenen te vergroten. In het dorp wordt op dit moment een nieuwe wijk gebouwd, waar Joodse en Arabische gezinnen samen leven gaan. Een uniek project, dat onze hartelijke steun verdient!

In Nederland steunen we met deze collecte het werk van OJEC, een organisatie, die ervoor zorgt, dat het gesprek tussen Joden en christenen in ons eigen land gevoerd wordt.

Dat wil ook Kerk en Israël van de Protestantse kerk. Kerk en Israël wil theologen en andere belangstellenden in de relatie tussen kerk en het Joodse geloof met informatie over de Joodse bronnen van ons geloof voeden en inspireren. Veel informatie is in het tijdschrift Kerk en Israël Onderweg te vinden. Ook zijn er regelmatig lezingen en symposia voor theologen en andere belangstellenden. Onze relatie met het Joodse volk en de Joodse traditie is voor onze christelijke identiteit en ons christelijk geloof wezenlijk. Daarom bevelen we deze collecte van harte bij u aan.

De diakenen.

De 1e collecte van volgende week

Volgende week zal de 1e collecte voor het eigen diaconale werk zijn. Straks gaat weer een aantal vrijwilligers op weg naar ouderen, alleenstaanden, of mensen, die voor een extra attentie vanuit de beide PKN-gemeentes in Lieren en Beekbergen opgegeven zijn. Deze fruitactie wordt meestal zo rondom dankdag gehouden.

Kent u iemand, die wat extra aandacht gebruiken kan, dan vragen we u om de naam door te geven. We brengen de doosjes met fruit naar mensen als teken van verbondenheid en aandacht voor elkaar.

Namen kunt u aan deze personen opgeven: Rianne Blankenstein, telefoon 0620497229 & Hennita van der Zee, telefoon 0683575292. Deze collecte wordt van harte aanbevolen.

De diakenen.

Kerkdienst

Vandaag vieren we de maaltijd van de Heer. We lezen uit de bijbel Mark. 10:17-22. We stellen ons de vraag, wat dat vertelde verhaal ons met het oog op de viering te zeggen heeft.

Ds. A.P. de Graaf.

 
< Vorige   Volgende >