Logo PKN

Menu

De Kerknieuws van 08-10-2017 jaargang 14 nr 37 PDF   E-mail
In de nieuwe Kerknieuws o.a. informatie over de collectebestemmingen en de Schuur.

De Protestantse gemeente van Lieren-Beekbergen, Lierderstraat 07 te Lieren

Zondag 08 oktober10.00 uurvoorgangerds. J. Eldering uit Vaassen
organistHennita van der Zee
koffieschenkersAag & Wim Vogelsang
de bloemen gaan naarfam. Hania van de Willem Kollfweg
Zondag 15 oktober10.00 uurvoorgangerds. A.P. de Graaf
organistWillem Kroon
koffieschenkersTilly Hertog & Jan Jansen

Jarig

Vandaag, zondag 08 oktober, is br. Bak van de Peter van Anrooylaan jarig. Morgen, maandag 09 oktober, is zr. Duenk van de 1e Wormenseweg jarig, en overmorgen, dinsdag 10 oktober, is br. Vogelsang van de Arnhemseweg jarig. We wensen als gemeente u samen met allen, die u dierbaar zijn, een fijne verjaardag en Gods zegen voor het nieuwe levensjaar toe.

De 1e collecte van vandaag

Vandaag is de 1e collecte voor het eigen diaconale werk zijn. Straks gaat weer een aantal vrijwilligers op weg naar ouderen, alleenstaanden, of mensen, die voor een extra attentie vanuit de beide PKN-gemeentes in Lieren en Beekbergen opgegeven zijn. Deze fruitactie wordt meestal zo rondom dankdag gehouden.

Kent u iemand, die wat extra aandacht gebruiken kan, dan vragen we u om de naam door te geven. We brengen de doosjes met fruit naar mensen als teken van verbondenheid en aandacht voor elkaar.

Namen kunt u aan deze personen opgeven: Rianne Blankenstein, telefoon 0620497229 & Hennita van der Zee, telefoon 0683575292. Deze collecte wordt van harte aanbevolen.

De diakenen.

Jongerenreis

De jongeren van de jongerenreis vertellen u graag over hun ervaringen en belevenissen. Als u het leuk vindt om te horen, wat ze allemaal tijdens hun reis naar Oekraïne afgelopen zomer gedaan en meegemaakt hebben, dan bent u van harte welkom, deze zondag na de kerkdienst om ongeveer 11.30-11.45 uur in het Hoogepad. Voor koffie, thee en iets lekkers is gezorgd. U treft gegarandeerd een club enthousiaste mensen, die graag hun verhalen vertellen.

Wist u bijvoorbeeld al, dat het thema van het kinderwerk ‘David’ was? Dat Harm Jochems & David Bresser verdraaid goede tegelzetters bleken te zijn? Dat Anjo Ooms erg enthousiast meedoet, als in de bus het foute uur gedraaid wordt? Dat we een fantastisch dansfeest met de Roma gehad hebben? Dat we 2 onvergetelijke, heel bijzondere en waardevolle weken gehad hebben? U hoort straks meer, graag tot bij de koffie! Alvast heel erg bedankt.

Met vriendelijke groeten, Hanneke Haijes.

Schuurverkoop

Het is zover. We gaan de koffiehoek weer verplaatsen. Men vindt dit ook een gezellige opstelling. Vanzelfsprekend is er dan ook weer ruimte voor de kerstartikelen. We hebben een gezellige sortering. Deze maand is er extra hard gewerkt, want ook de unit heeft een andere indeling gekregen. Dank aan allen, die dit mogelijk gemaakt hebben. We hopen, dat u komt om te kijken, te kopen en koffie/thee te drinken.

Metteke, Jaap, Roelof & Corry.

Kerkenraadsvergadering

De kerkenraad vergadert komende woensdagavond 11 oktober a.s. om 19.30 uur in de kerkenraadskamer.

De 1e collecte van volgende week

Dankzij bijen en zaaizaad werken vrouwen in Zuid-Soedan aan betere levensomstandigheden. Zij moeten met hun gezin in een vaak uitzichtloze situatie overleven. In Zuid-Soedan woedt een burgeroorlog, bovendien lijden veel vrouwen onder discriminatie en armoede.

Om hun inkomen te vergroten volgen de meest kwetsbare vrouwen landbouwtrainingen van het ERP (Environmental rehabilitation program), partner van KerkinActie. Dit jaar leren bovendien 100 vrouwen, hoe ze bijen houden en honing verwerken kunnen. Door de oogst en de honing te verkopen verdienen ze wat extra voor hun gezin.

Volgende week 15 oktober collecteren we voor ERP en andere werelddiaconale projecten van KerkinActie. Geeft u ook?

De diakenen.

De Kerknieuws van 10 jaar geleden

Het is deze periode 10 jaar geleden, dat we ons kerkgebouw in Hoenderloo verkochten. Maar in het kerkgebouw zelf stonden ook nog zaken, die verkocht moesten worden. Dit schreef de Commissie van kerkrentmeesters:

Het orgel van onze verkochte kerk in Hoenderloo staat al maanden in de kerkenraadskamer, en daarmee ook wat in de weg. Er is bekeken, of zij een functie in ons kerkgebouw verkrijgen kon. Nu is toch besloten om hem te verkopen. Maas Wilbrink heeft hem voor ons op www.marktplaats.nl gezet. Mocht echter iemand onder ons ernaar belangstelling hebben, dan kunt u zich direct tot hem wenden.

En het orgel kwam uiteindelijk heel goed terecht: onze eigen organist Willem Kroon heeft het gekocht, en het staat nu al 10 jaar prachtig in zijn huis, waar hij het veelvuldig bespeelt!

(Kerknieuws van 30-09-2007)

Schietpartij in kerk Tennessee

Een man heeft het vuur geopend op mensen in een kerk in de Amerikaanse staat Tennessee. Hij schoot eerst buiten de kerk een vrouw dood, en ging toen met 2 getrokken pistolen de kerk in: 7 raakten gewond, onder wie de dader. Hij bracht zichzelf een verwonding in de borst toe. Onduidelijk is, of hij dat met opzet deed.

De dader is een 25-jarige man, die in 1996 vanuit Soedan naar de VS kwam. Hij had een verblijfsvergunning. De politie heeft hem aangehouden. Hij wordt van moord en poging tot moord beschuldigd. Over zijn motief is nog niets bekend. Op de Facebookpagina van de kerk zijn foto’s te zien, die op een gemengde samenstelling van de kerkgemeenschap lijken te wijzen. Er staan mensen van verschillende leeftijden en etnische achtergronden op.

Nu.nl, 25-09-2017.

Vanuit de gemeente

Inmiddels is zr. Hoets van het Kanaal zuid aan de afronding van haar serie kuren bezig. Bij het vorderen van de kuren werden ze steeds zwaarder om te ondergaan. We hopen met haar en haar man mee, dat het resultaat ervan uiteindelijk goed zijn zal, en wensen haar Gods sterkte en kracht met dit laatste deel toe.

De bloemen gaan als groet van de gemeente vandaag naar Cor & Els Hania van de Willem Kolffweg 20, die we als gemeente als enthousiaste nieuwe leden begroeten mogen. We hopen, dat jullie je, net zoals in jullie nieuwe huis, ook in onze gemeente thuis voelen zullen!

Ds. A.P. de Graaf.

 
< Vorige   Volgende >