Logo PKN

Menu

Leerhuis: blijdschap en lofprijzing, bidden met andersgelovigen (14 november) PDF   E-mail
Op dinsdag 14 november a.s. is de eerstvolgende avond van het Leerhuis.

Als leidraad en voorbereiding dient het thema van hoofdstuk 11 uit ‘12 artikelen over bidden’, het vierde boekje in de serie ‘Geloven op goede gronden’. Actuele informatie over het rooster e.d. kunt u vinden op de website van de Confessionele Beweging, onder ‘CKA Leerhuis’: http://confessionelebeweging.nl/activiteiten/overijsselgelderlandflevoland#Apeldoorn.

Op 14 november zal ds. Den Admirant ingaan op het onderwerp van het elfde hoofdstuk: ‘Blijdschap en lofprijzing’.
Enkele gedachten daaruit:
Het gaat hier dus over de blijdschap en lofprijzing in ons bidden. In de Bijbel vinden we een sprekend voorbeeld in Nehemia (hoofdstuk 1), waar de klacht van Nehemia uitmondt in een lofprijzing, waarbij hij God groot maakt. De lofprijzing is ten diepste de erkenning dat God Koning is. Die erkenning blijft, als het goed is, niet beperkt tot gebeden en liederen, maar doordenkt het hele leven. Om God lof toe te brengen hoef je niet perse blij te zijn. We moeten echter niet alleen op onszelf gericht zijn, maar ons allereerst op God concentreren. Nehemia gebruikt ook ‘gewoon’ de Bijbelwoorden van Exodus 34 om God te loven.

De bijeenkomst van 14 november vindt plaats in de Eben-Haëzerkerk aan de Zonnedauw 8, Apeldoorn, aanvang 20.00 uur. Vooraf en in de pauze is er koffie/thee. Ter bestrijding van de onkosten wordt aan het eind een collecte gehouden (richtprijs € 2,- p.p.).

 
< Vorige   Volgende >