Logo PKN

Menu

86 De Schuur ….. ziet er wel gat in! PDF   E-mail
86 De Schuur ….. ziet er wel gat in!
Het is meestal niet zo best, wanneer iemand met een moedeloos gebaar zegt: “Ik zie er geen gat meer in!” Relatie op  de helling? Zaak failliet? Zijn  de eindjes niet meer aan elkaar te knopen tegen het eind van de maand? Rode cijfers? De economie mag dan wel aantrekken, maar wat zie ik daarvan in het dagelijkse leven? De BTW van 6% naar 9% voor de boodschappen… Gaan de lonen echt omhoog, een tikkie meer dan de inflatie? Pensioenen zijn bevroren of dalen over twee jaar. Hoe ver gaan de huren omhoog? Is er nog ruimte voor starters op die markt?
Er is heel wat creativiteit en inventiviteit nodig om dan positief te blijven.
Het nieuwe kabinet kan pittig aan de slag met al die vraagtekens, die er leven en die voer zijn voor populisten in de oppositie.
Creativiteit en inventiviteit zijn eigenschappen, die bij alle lagen van ons volk te vinden zijn. Volgens sommigen is dat typisch calvinistisch, maar het is in feite typisch Nederlands!  Het is prachtig om te zien hoe mensen met een speurende blik in de ogen rondlopen in kringloopwinkels en dus ook in De Schuur. Het zijn heus niet alleen de geitenwollensokkers en de minima, die daar rondsnuffelen. Het is schitterend te zien waar mensen mee vertrekken, wat een tweede leven krijgt, wat soms een totaal andere bestemming krijgt dan wat iets oorspronkelijk had. Je moet maar op het idee komen, ‘er gat in zien’.
Wat echt kapot of vol gaten ingebracht wordt, gaat onherroepelijk naar ‘Aruba’, naar de VAM. Hoewel, hoewel? Je moet wel even je fantasie laten werken, wanneer een doos ingebracht wordt met daarin een koekenpan met gaten, zo groot als de dubbeltjes uit de guldentijd. Je kunt er geen pannenkoek, ei of ui in bakken, het is ten minste niet aan te raden…. Als vliegenmepper is die te grof. Misschien heeft iemand al z’n agressie er op los gelaten? Vandaar die gaten?
Met al die gaten zag iemand er wel gat in. Gelijk werd die koekenpan  verkocht en kon in dit seizoen meteen gebruikt worden. Je moet het maar weten: het poffen van tamme kastanjes….! Ze zijn bij kilo’s te rapen, als je maar een goede boom treft. Dan thuis op open vuur poffen tot ze nagenoeg zwart zijn, dan pellen en, als ze nog  warm zijn, opeten. Ze waren ook in De Schuur te koop uit de tuin van een medewerkster en ze werden vlot verkocht.  Ouderwets voedsel, net als aardperen, uit de tijd dat er hier nog geen aardappels bekend waren.
Prachtig, wanneer er zo dingen ingebracht worden, die een verhaal hebben en er schuurbezoekers zijn, die daar wel een gat in zien.
Dat is echt schuurverkoop, waar De Schuur gat in ziet voor iedereen.
Wees welkom en laat uw fantasie, creativiteit en inventiviteit de vrije teugel!
Anne Schiebaan
NB:….en ook de kerstartikelen zijn er weer!
      …..en ook Sint en zijn knecht zijn vertegenwoordigd.!
 
< Vorige   Volgende >