Logo PKN

Menu

De Kerknieuws van 05-11-2017 jaargang 14 nr 40 PDF   E-mail
In de nieuwe Kerknieuws o.a. informatie over de kerkdienst en de gespreksgroep.

De Protestantse gemeente van Lieren-Beekbergen, Lierderstraat 07 te Lieren

Zondag 05 november10.00 uurvoorgangerds. B.J. Kruit uit Apeldoorn, dankdienst
pianistBob Fillekes
koffieschenkerswijk 02
de bloemen gaan naarbr. Brink van de Hanekerweg
Zondag 12 november10.00 uurvoorgangerds. A.P. de Graaf
organistHennita van der Zee
koffieschenkersAnja de Graaf & Tilly Hertog/TD>

Jarig

Morgen, maandag 06 november, is zr. van der Boon van de Ruitersmolenweg jarig, en komende vrijdag 10 november is br. van Asselt van de Krommedijk jarig. We willen als gemeente u beiden samen met allen, die u dierbaar zijn, hiermee van harte feliciteren, en wensen u Gods zegen voor het nieuwe levensjaar toe.

De kerkdienst van vandaag

Vandaag is er een kerkdienst voor de Dankdag voor gewas en arbeid. Een dienst om onze dankbaarheid in gesproken en gezongen woorden te uiten.

We willen ons van alles bewust zijn, wat we van God ontvangen, en hoe we daarmee zorgvuldig moeten omgaan. We denken op deze dag ook aan mensen zonder werk, aan allen, die te weinig voedsel hebben.

Voorin op de liturgische tafel ziet u fruit in een hoorn van overvloed als symbolisch teken van de overvloed, die wij hebben.

De afgelopen week zijn er samen met de hervormde gemeenteleden bakjes met fruit naar alle verzorgingshuizen in Beekbergen gebracht: Markenhaven, Markenhof, het Zonnehuis, Horeb, het Hoogeland, de Vier dorpen, en het Hietveld. Er gingen ook bakjes fruit naar gemeenteleden, die ziek zijn of om andere reden een moeilijk jaar achter de rug hebben, of niet meer in staat zijn om de kerk te bezoeken, en wel een stukje extra aandacht gebruiken kunnen.

Voor het gedicht: zie de papieren Kerknieuws

De diakenen.

Gespreksgroep

Komende woensdagmorgen 08 november komen we als gezamenlijke gespreksgroep van Lieren & Hoenderloo voor het eerst dit seizoen samen bijeen. We gaan de Apostolische geloofsbelijdenis bespreken, en beginnen met de inleiding en de 1e beginwoorden. We beginnen om 10.00 uur, en komen hier in de kerk van Lieren bijeen.

Paus valt tijdens het bidden in slaap

Paus Franciscus dommelt soms tijdens het bidden in. Dat zei hij op de Tv-zender Catholic TV2000, waarvan de uitzendingen ook op YouTube verschijnen.

Volgens de paus is het geen probleem om tijdens het bidden een uiltje te knappen. God zou het volgens hem prettig vinden, en christenen zouden zich ‘als kinderen, die bij hun vader in de armen liggen’ voelen.

Bovendien, zegt de paus, is hij bepaald niet de enige, die zich soms aan hazenslaapjes tijdens het gebed schuldig maakt. ‘De heilige Theresia deed het ook.’

Naar verluidt gaat de kerkleider ‘s avonds rond 21.00 uur naar bed, en staat hij rond 03.00 uur weer op. Naast de dutjes tijdens het gebed zou hij na de lunch ook vaak een middagslaapje doen.

Nos.nl, 01-11-2017.

Vanuit de gemeente

De bloemen van de gemeente gaan vandaag naar John Brink van de Hanekerweg. Het is inmiddels een jaar geleden, dat hij een ongelukkige val van de trap maakte. Hij was toen in heel kritieke toestand in het ziekenhuis van Zwolle opgenomen, maar gelukkig herstelde hij goed, al was de weg van revalidatie een lange. De vorige maand moest hij opnieuw korte tijd in het Gelre ziekenhuis opgenomen worden, omdat hij onverwacht een nare nawerking van de val van vorig jaar kreeg. Een nieuwe grote tegenvaller. We wensen hem en zijn gezin sterkte, en als bemoediging daarom vandaag de bloemen van de gemeente.

Ds. A.P. de Graaf.

 
< Vorige   Volgende >